Μητρόπουλος: Ιδανικότερος εθνικός διαπραγματευτής ο Γ. Βαρουφάκης

Την διαφωνία του με την ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας εξέφρασε με έμμεσο τρόπο στην τηλεόραση του MEGA ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Μητρόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι ο «ιδανικότερος εθνικός διαπραγματευτής ήταν και παραμένει ο Γιάνης Βαρουφάκης».

Ο κ. Μητρόπουλος στην τοποθέτησή του τόνισε ότι οι δανειστές έκαναν πολιτικό bullying στον εθνικό διαπραγματευτή και πρόσθεσε ότι «θέλει να αποφευχθεί η όποια απαξίωσή του». Παράλληλα εξήρε τη μαχητικότητα που επιδεικνύει ο Υπουργός Οικονομικών στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και τη δυνατότητα να αναδεικνύει όλες τις πτυχές του ελληνικού ζητήματος.

«Θέλω να πιστεύω ότι ήταν και παραμένει ο κ. Βαρουφάκης ο σχεδιαστής και ο εκφραστής του ελληνικού διαπραγματευτικού σχεδίου» σημείωσε, ενώ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, προκειμένου η κυβέρνηση να απαντήσει στον εκβιασμό των δανειστών με ισχυρότερη διαπραγματευτική βάση.

Όπως χαρακτηριστικά εκτίμησε ο κ. Μητρόπουλος “ο έντιμος συμβιβασμός είναι μάλλον ουτοπία” και υποστήριξε ότι “πρέπει πριν την επίτευξη συμφωνίας να ερωτηθεί ο λαός  αν θέλει τρίτο μνημόνιο ή νέα μέτρα, δεδομένης όμως της αμετάθετης θέσης να παραμείνει η χώρα στο ευρώ”.

ΒαρουφάκηςΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣομάδα διαπραγμάτευσης