Αν δεν επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα θα παραταθεί ο ΕΝΦΙΑ δήλωσε ο Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χτες Δευτέρα σε τηλεοπτική εκπομπή, προχώρησε στην αποσαφήνιση ότι η κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα εξαρτηθεί από το εάν θα επιτευχθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015.

Ερωτηθείς ο Πρωθυπουργός από το Νίκο Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Στον Ενικό» για το πότε θα καταργηθεί ο φόρος, κάτι που προεκλογικά ήταν στην αιχμή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε πως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ συνδέεται με τις δυνατότητες της οικονομίας.

Διευκρίνισε πως υπάρχει η περίπτωση να μην καταργηθεί εντός της τρέχουσας χρονιάς, κρατώντας έτσι αποστάσεις από πρόσφατες δηλώσεις τόσο του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, όσο και της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη.

«Εάν η χώρα κινηθεί το επόμενο διάστημα σε ομαλό πλαίσιο και πιάσουμε τους στόχους μας για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,2% και ανάπτυξη 1,4% -και πιστεύουμε ότι με το πακέτο των μέτρων που έχει προτείνει ο Γιάνης Βαρουφάκης θα έχουμε τελικά πλεόνασμα μεγαλύτερο του 1,2% – θα μπορέσουμε το δεύτερο εξάμηνο να δούμε το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Αν όχι (.σ.σ δεν πιάσουμε τους στόχους), απλά θα είναι θέμα προτεραιοτήτων και θα πάει για το 2016».

Aλέξης ΤσίπραςΕΝΦΙΑπαράταση