ΠτΔ: «Τα πάντα, ακόμη και στα όρια των αρμοδιοτήτων μου για παραμονή στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη»

Αποφασισμένος να «κάνει τα πάντα», ακόμη και πράγματα που βρίσκονται «στα όρια των αρμοδιοτήτων» του, προκειμένου να συνεχιστεί αδιατάρακτη η πορεία της Ελλάδας εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης κατά την συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη, μετά από αίτημα του τελευταίου.

Όπως σημείωσε, «ο ρόλος, οι αρμοδιότητές μου και κυρίως η λαϊκή ετυμηγορία των τελευταίων εκλογών, μού επιβάλουν να κάνω τα πάντα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, αγγίζοντας ακόμη και τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, ώστε η πορεία της Ελλάδας να είναι αδιατάρακτη εντός της Ευρώπης και της ευρωζώνης». Και προσέθεσε ότι «σε αυτόν τον τομέα θα κάνω, όχι απλώς αυτό που μου αναλογεί, θα υπερβώ και αυτό ακόμα, το οποίο ενδεχομένως, φαίνεται να αγγίζει τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωράκη για την πρωτοβουλία της συνάντησης και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί οι απόψεις τους συγκλίνουν στο ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση στην πολιτική σκηνή της χώρας για τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα, που θα αφήσει στο περιθώριο τις στείρες αντιπαραθέσεις.

«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα χωρίς να υπάρχει συνεννόηση» υπογράμμισε. Όσον αφορά δε στο αίτημα του κ. Θεοδωράκη να διεξαχθεί συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι «αυτό συνέρχεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις βάσει του Συντάγματος και από τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει τη σχετική πρωτοβουλία».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο και επεσήμανε ότι «είμαστε ακριβώς στη στιγμή, που ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του, και πρώτα από όλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε να μείνει η Ελλάδα στη καρδιά της Ευρώπης».  Έκανε λόγο για κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και τόνισε ότι «χρειάζεται μια συνεννόηση πέρα από αυτά που λέμε συνήθως, μια συνεννόηση για να κρατηθούμε στην καρδιά της Ευρώπης. Να αποφύγουμε απερισκεψίες, να αποφύγουμε ξαφνικές ενέργειες, να αποφύγουμε τα ατυχήματα».

Δήλωσε, δε, βέβαιος για το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι στο πλευρό των εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, θυμίζοντας ότι ο κ. Παυλόπουλος ήταν και στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε τη χώρα στην μεγάλη οικογένεια της ΕΕ.

Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΠροκόπης ΠαυλόπουλοςΣταύρος Θεοδωράκης