Σακελλαρίδης: Ζητάμε λύση στο θέμα της ρευστότητας

Την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μια συμφωνία στο πρόβλημα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Λίγες ώρες μετά τις επαφές του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πριν ξεκινήσει η Σύνοδος του Eurogroup, ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι “η Ελλάδα δεν ζητά μια υποδόση και το μαρτύριο της σταγόνας να συνεχίζεται. Ζητάμε να λυθεί πλήρως το θέμα της ρευστότητας“.

Μιλώντας το πρωί στο MEGA ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε βελτιωτικές προτάσεις και έχει καλύψει μεγάλη απόσταση από αυτά που ζητούν οι δανειστές και υπογράμμισε ότι “αυτό που μένει είναι να δούμε και μια αντίστοιχη βούληση από την πλευρά των πιστωτών ώστε να βρεθεί μια λύση“.

Ωστόσο κατέστησε σαφές ότι δεν μπορούν οι δανειστές να ζητούν μεταρρυθμίσεις την ώρα που η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα ενώ κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο πιθανής έκτακτης σύγκλισης του Eurogroup της επόμενη εβδομάδα ο κ. Σακελλαρίδης είπε με νόημα: “Γιατί όχι και Eurogroup την άλλη εβδομάδα

ΡευστότηταΣακελλαρίδηςσυμφωνία