Warmer by the Minute‏

Η διεθνής κοινότητα δεν έχει λίγα στο μυαλό της αυτό τον καιρό, το ίδιο και το Παρίσι, όπου ξεκινά σε κάτι λιγότερο από μια εβδομάδα η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να χρειάζεται άμεσες λύσεις ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα (και όταν λέμε άμεσες εννοούμε λύσεις που έπρεπε να έχουν δοθεί μια δεκαετία πριν), ανάμεσα όμως στα πολλαπλά ζητήματα που χρήζουν επίλυσης αυτή την εποχή, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής μοιάζει πιο αφηρημένο, πιο μακρινό και τελικά λιγότερο σημαντικό στο μυαλό μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης.

Αν όμως η διάσκεψη στο Παρίσι το 2015 έχει την ίδια τύχη με αυτή στην Κοπεγχάγη το 2009, τα πράγματα γίνονται αυτομάτως πολύ πιο επικίνδυνα, καθώς τα περιθώρια ανάληψης πρωτοβουλιών για το κλίμα στενεύουν απελπιστικά: μόλις σήμερα ο Διεθνής Μετεωρολογικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι το 2015 θα είναι η πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ, αμέσως μετά το 2014.

Είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουμε το ζήτημα αυτό, να ενημερωθούμε, να πιέσουμε, γι’ αυτό και πολλά άρθρα από αυτά που σας προτείνουμε αυτή την εβδομάδα θα είναι στην κατεύθυνση αυτή. Έχουμε μια ακόμη (δεν αποκλείεται τελευταία) ευκαιρία να αποφύγουμε κάποια από τα καταστροφικά επακόλουθα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε.

Κλιματική ΑλλαγήΟΗΕΠαρίσι