Έτινγκερ: Ο χρόνος εξαντλείται για την Ελλάδα

Εξαντλείται ο χρόνος για την Ελλάδα αναφέρει σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild ο Γερμανός επίτροπος της Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ, εκφράζοντας παράλληλα την απαισιοδοξία του για ενδεχόμενη συμφωνία της Αθήνας με τους Ευρωπαίους εταίρους στο Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής.

«Δυστυχώς, τις προηγούμενες εβδομάδες η Ελλάδα δεν κατάφερε να κάνει καμία πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα- τους θεσμούς», επισημαίνει στην γερμανική εφημερίδα BILD και προσθέτει ότι «αντιθέτως, η ελληνική κυβέρνηση δεν δείχνει να είναι συνεργάσιμη με τους εκπροσώπους της Τρόικα , που επισκέπτονται την Αθήνα. Την ίδια στιγμή, οι προσπάθειές της σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις είναι μικρές».

Παράλληλα ο κ. Έτινγκερ εμφανίζεται απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο συμφωνίας στο Eurogroup της Ρίγας στην Λετονία στις 24 Απριλίου και υπογραμμίζει ότι «εφόσον δεν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, πιθανότατα δεν θα υπάρξει συμφωνία στην επόμενη συνάντηση του Εurogroup στις 24 Απριλίου με την ελληνική κυβέρνηση».

BildEurogroupΓερμανός ΕπίτροποςΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΈτινγκερ