Η Ελλάδα θα υποφέρει σε περίπτωση Grexit σημειώνει ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ

Κάλεσμα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της να προχωρήσουν σε μια συμφωνία για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ και η συνεπακόλουθη κρίση απηύθυνε ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν αυτή η κατάσταση οδηγήσει σε μια κρίση που θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, αυτό θα προκαλούσε απίστευτα μεγάλες δυσκολίες και αναταραχή στην Ελλάδα» δήλωσε ο Λιού σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Ακόμα και αν ο κίνδυνος μετάδοσης είναι σημαντικά μικρότερος σήμερα από ό,τι ήταν, για παράδειγμα, το 2012 και νωρίτερα, δεν θα ήταν καλό πράγμα σε μια παγκόσμια οικονομία που τώρα ανακάμπτει από μια βαθιά ύφεση να αντιμετωπίσει αυτού του είδους την αβεβαιότητα» συμπλήρωσε.

Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί αύριο με τον Γιάνη Βαρουφάκη, στο πλαίσιο της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο κ. Λιού στη συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα ομόλογό του θα προσπαθήσει να τον πιέσει προκειμένου να δεσμευτεί ότι θα «εμπλακεί ενεργά» με τους Ευρωπαίους εταίρους του για την επίλυση της αντιπαράθεσης σχετικά με τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, για τις ΗΠΑ, αυτό σημαίνει περαιτέρω οικονομικές μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα και «κατάλληλη χρηματοδοτική στήριξη» από τους Ευρωπαίους, ενώ ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε πως μια αδυναμία επίτευξης συμφωνίας «θα ενίσχυε και θα ενέτεινε τους κινδύνους για την Ελλάδα και την παγκόσμια οικονομία».

GrexitΒαρουφάκηςΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣΗΠΑΤζακ ΛιουΥΠΟΙΚ