Σόιμπλε: «Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική»

Απόλυτα ξεκάθαρος ότι στο επόμενο Eurogroup της 24ης Απριλίου κανείς δεν αναμένει λύση για την Ελλάδα εμφανίστηκε από την Ουάσινγκτον ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας σε συνέδριο ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από άλλες χώρες της Ευρωζώνης και χαρακτήρισε εξαιρετικά φιλόδοξο το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης.

Σύμφωνα με τον γερμανό Υπουργό Οικονομικών το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά ότι κάποια ημέρα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική. «Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική» σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει καταστρέψει όσα έχτισε η προηγούμενη.

“Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε.”, πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε, ενώ αναφερόμενος στην ανάγκη μιας ισχυρής γερμανικής οικονομίας ο Γερμανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι είναι προς όφελος όλης της Ευρώπης η οποία παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις αντιμετώπισε ικανοποιητικά την κρίση. Καταλήγοντας ο κ. Σόιμπλε κατέστησε σαφές ότι η Ευρωζώνη δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, σε παγκόσμιο επίπεδο, και υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ είναι σε θέση «να αγοράζει μόνο χρόνο».

EurogroupανταγωνιστικότηταΕΛΛΑΔΑΕυρωζώνηΣόιμπλε