Ξαναχτύπησαν τα «κοράκια» της DoValue – Αρπάζουν σπίτια οικογενειών για χάρη τουριστικών επιχειρήσεων

Σε αδιανόητες πρακτικές επιδίδονται οι εισπρακτικές εταιρείες DoValue και Intrum Hellas καθώς αυξάνονται συνεχώς οι μαρτυρίες των συμπολιτών μας που απειλούνται με έξωση.

Τον τελευταίο καιρό στον Δήμο Πετρούπολης έχουν ενταθεί οι απόπειρες τραπεζών, funds και άλλων εταιρειών να «βάλουν χέρι» στις λαϊκές κατοικίες. Εκμεταλλευόμενες το θεσμικό πλαίσιο που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις και είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των «αρπακτικών», επιχειρούν να πετάξουν στον δρόμο ανθρώπους του μόχθου.

Πώς απετράπη η καλοκαιρινή προσπάθεια αρπαγής σπιτιού από την DoValue στη Ναιάδων

Στην καρδιά του καλοκαιριού οι δημότες του Δήμου Πετρούπολης με την παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής απέδειξαν στην DoValue ότι όσο κι αν απειλούν τους συνανθρώπους μας το δίκιο πάντα νικά στο τέλος της διαδρομής.

Η κινητοποίηση της γειτονιάς, φορέων και σωματείων της Πετρούπολης και της Δημοτικής Αρχής, μ’ επικεφαλής τον Δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο, και παρόντων της Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Ξένιας Γιώγου, του Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Τσιακίλου και του Δημοτικού Συμβούλου Μανώλη Ραγκούση, απέτρεψαν -για μια ακόμη φορά- την προσπάθεια έξωσης σε οικογένεια της οδού Ναϊάδων.

Με αποφασιστικότητα ξεκαθάρισαν ότι δεν θα φύγουν από τον χώρο μέχρι να αποχωρήσει ο δικαστικός επιμελητής και ο εκπρόσωπος της τουριστικής εταιρείας που αγόρασε το σπίτι στον πλειστηριασμό, όπως και έγινε.

Ο Δήμαρχος της πόλης, σε δήλωσή του, αμέσως μετά την επιτυχία της συντονισμένης προσπάθειας, επισήμανε: «Είναι απαράδεκτο και ανάλγητο να προσπαθούν να ξεσπιτώσουν συμπολίτες μας και γίνεται ακόμα χειρότερο όταν κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτοί που νομοθετούν και αυτοί που εκμεταλλεύονται τέτοιους νόμους δεν έχουν ψήγμα ανθρωπιάς, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κέρδη τους. Θα είμαστε εδώ, θα μας βρίσκουν μπροστά τους τα “κοράκια” κάθε φορά που θα επιχειρούν να αρπάξουν τα σπίτια βιοπαλαιστών, να κερδοσκοπήσουν από την ανέχεια και τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει και συντηρούν, για τις λαϊκές οικογένειες, οι ανάλγητες πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά».

Θέση για ό, τι συμβαίνει στις γειτονιές της Πετρούπολης πήρε και η δημοφιλής τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία με έντονο αίσθημα οργής καταδίκασε την απόπειρα έξωσης οικογένειας στην Πετρούπολη.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή της, ανέφερε: «Άλλο ένα περιστατικό απανθρωπιάς και ντροπής στην Πετρούπολη. Αρπάζουν σπίτια και διαλύουν ζωές για 6.000 ευρώ. Μόνο εμείς μπορούμε να γίνουμε ασπίδα ο ένας για τον άλλο. Στηρίζουμε συλλογικά τον αγώνα που δίνεται κάθε μέρα σε κάθε γειτονιά. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό».

Στο πλευρό της οικογένειας που απειλούσε η DoValue είχε σταθεί και ο βετεράνος πετοσφαιριστής, πρώην τεχνικός της εθνικής και νυν προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

Όπως είχε αναφέρει «Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει στον καθένα μας, αν θέλει να λέγεται άνθρωπος, η προσπάθεια εκμετάλλευσης για ίδιον όφελος της ανέχειας συνανθρώπων μας. Στη δυσκολία απλώνουμε το χέρι για να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο κι όχι για να του κλέψουμε τη ζωή. Η προσπάθεια κάποιων να πετάξουν στον δρόμο μια οικογένεια στην Πετρούπολη δεν πρέπει να γίνει ανεκτή. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αρπαγής του σπιτιού που έχτισε με στερήσεις και θυσίες. Να μην επιτρέψουμε όνειρα και ζωές να γίνονται συντρίμμια για να αυξήσουν κάποιοι τα κέρδη τους».

Δεύτερο «χτύπημα» στην Κύπρου

«Το σπίτι στην οδό Κύπρου είναι σπίτι όλων μας και θα το προστατέψουμε». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στην εταιρεία διαχείρισης δανείων, «DoValue», την Τετάρτη (2/10), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, εργατικών σωματείων και φορέων. Τη Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Τσιακίλος.

Η πίεση που ασκήθηκε είχε ως αποτέλεσμα την απόσπαση δεσμεύσεων για την αναστολή έξωσης της οικογένειας εργαζόμενου στον Δήμο, με αναπηρία 84%, από το σπίτι τους στην οδό Κύπρου.

Όπως δηλώνουν εκπρόσωποι του Δήμου άπαντες παραμένουν σε ετοιμότητα, καλώντας τους δημότες να είναι σε εγρήγορση ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει η μεσιτική εταιρεία, «Cairo Estate», που έχει την ίδια έδρα με τη «doValue», με απώτερο σκοπό να μείνει η οικογένεια των συμπολιτών τους στον δρόμο.

Δήμος Πετρούπολης: Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας στο dimarxos.gr

«Έχουν ενταθεί τον τελευταίο καιρό οι απόπειρες τραπεζών, funds και άλλων εταιρειών να «βάλουν χέρι» στις λαϊκές κατοικίες και στην Πετρούπολη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας της Πετρούπολης Γιώργος Τσιακίλος για τους πλειστηριασμούς στο φόντο της απόπειρας έξωσης εργαζόμενου στον Δήμο από την εταιρεία διαχείρισης δανείων, «DoValue».

Ολόκληρη η δήλωση του Αντιδήμαρχου Παιδείας

«Έχουν ενταθεί τον τελευταίο καιρό οι απόπειρες τραπεζών, funds και άλλων εταιρειών να «βάλουν χέρι» στις λαϊκές κατοικίες και στην Πετρούπολη. Εκμεταλλευόμενες το θεσμικό πλαίσιο που -δημιούργησαν οι κυβερνήσεις και- είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των «αρπακτικών», επιχειρούν να πετάξουν στον δρόμο ανθρώπους του μόχθου που με στερήσεις και κόπους μιας ζωής έχτισαν ένα σπίτι.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις, από τη μια, χαρίζουν -απ’ ευθείας ή μέσω φοροαπαλλαγών, «κουρέματος» δανείων κ.α.- εκατομμύρια σε επιχειρηματίες. Από την άλλη, εκμεταλλεύονται την υπερχρέωση που προκάλεσαν οι πολιτικές τους, αρπάζοντας «για ένα κομμάτι ψωμί» την πρώτη κατοικία εργαζομένων και συνταξιούχων. Μπροστά στο κέρδος τους, δεν υπολογίζουν ούτε γηρατειά, ούτε προβλήματα υγείας, ούτε ειδικές ανάγκες. Δεν υπολογίζουν τίποτα.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν πρόκειται για «στρατηγικούς κακοπληρωτές», όπως τους χαρακτηρίζει η κυρίαρχη προπαγάνδα. Πρόκειται για ανθρώπους που με τα μνημόνια, τις άλλες αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται, την ακρίβεια είδαν να μειώνεται δραματικά το εισόδημά τους ή/και να εξαφανίζεται, λόγω ανεργίας.

Η περίπτωση του σπιτιού της οδού Ναϊάδων είναι αποκαλυπτική της πραγματικής στόχευσης τους. Απαιτήθηκαν 35.000 ευρώ, η οικογένεια κατάφερε να συγκεντρώσει 29.000, ζήτησε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να βρει και τα υπόλοιπα αλλά δεν της δόθηκε… Επιχειρήθηκε έξωσή της για 6.000 ευρώ!…

Η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης μαζί με σωματεία, φορείς τους κατοίκους της πόλης από την πρώτη στιγμή μπήκε μπροστά στην προσπάθεια υπεράσπισης των συνδημοτών μας. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανένα «κοράκι» να «βάλει χέρι» στη λαϊκή κατοικία και να αφήσει στον δρόμο βιοπαλαιστές.

Παλεύουμε και όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να κουρελιάσουμε τους άδικους νόμους, να «πέσουν στο κενό» απειλές και προσπάθειες αρπαγής πρώτων κατοικιών. Είμαστε αποφασισμένοι και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους, θα είμαστε εδώ για όσο χρειαστεί.»

Πηγή: dimarxos.gr

DOVALUEIntrumΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣεξώσειςνοικοκυριάΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ