Αυτές είναι οι απολαβές των ευρωπαίων ηγετών

Μια καλή ευκαιρία ώστε να μάθουμε ποιος είναι ο ετήσιος μισθός των Ευρωπαίων ηγετών, Προέδρων, Πρωθυπουργών και κορυφαίων στελεχών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μας παραθέτει μέσω έρευνάς της η Eurostat. Σύμφωνα με την Eurostat και με βάση τις ετήσιες απολαβές, ο πιο ακριβοπληρωμένος από τους Ευρωπαίους πολιτικούς είναι ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν, Κλοντ Γιούνκερ, με ετήσια αποζημίωση ύψους 317.496 ευρώ. Δεύτερος έρχεται ο Ντόναλντ Τουσκ, του οποίου η αμοιβή φτάνει μέσα σε ένα έτος τις 298.495 ευρώ.

Πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης είναι ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπέτελ, με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τα 288.000 ευρώ. Οι ετήσιες απολαβές της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ ανέρχονται στις 250.000 ευρώ, ενώ την ακολουθεί ο Σαρλ Μισέλ του Βελγίου με 212.064 ευρώ.

Σχετικά μικρές είναι οι προβλεπόμενες ετήσιες απολαβές του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που δεν ξεπερνούν τις 179.000 ευρώ.  Απεναντίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταλαμβάνει τη 15η θέση με ετήσιες απολαβές που φθάνουν τις 85.479 ευρώ.

EurostatΕ.Ε.ευρωπαίοι ηγέτεςμισθοί