Ανησυχία για την τιμή του νερού: Τι απαντά ο πρωθυπουργός

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε απέναντι στις ανησυχίες των πολιτών για την αύξηση των τιμών στο νερό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio αναφορικά με το ενδεχόμενο αύξησης στα τιμολόγια του νερού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα έρθουν αυξήσεις στο νερό. Είπε: «Δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό. Το νερό στην Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει φθηνό για τις λογικές καταναλώσεις, δεν θα πειράξουμε τα τιμολόγια, το μάξιμουμ είναι η αναπροσαρμογή στο επίπεδο του πληθωρισμού, κανείς δεν πρόκειται να το προσέξει στο λογαριασμό του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως: «Η Αττική δεν αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή πρόβλημα λειψυδρίας, αυτό το νερό αντέχει ακόμα για 4 κακούς χειμώνες. Στατιστικά η πιθανότητα είναι πολύ μικρή αλλά θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα με την μεταφορά νερού από την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών. Τα νησιά μας έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο καλύπτεται σε πρώτη φάση με αφαλατώσεις αλλά χρειάζεται πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα. Μιλάμε πάντα για ύδρευση όχι για την άρδευση».

Πρόσθεσε ότι «το 85% του νερού που καταναλώνεται στη χώρα πηγαίνει για την άρδευση, δηλαδή για τη γεωργία ή ύδρευση είναι κάτι παραπάνω από το 10% του νερού».

Τι είπε για μεταναστευτικό, στεγαστική κρίση

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ακολουθήσει πιο αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό ζήτημα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης έφερε το παράδειγμα της κρίσης στον Έβρο, σημειώνοντας ότι πρέπει να λύσουμε το ζήτημα των ευρωπαϊκών συνόρων.

«Σήμερα στο ανατολικό Αιγαίο δεν μιλούν για μεταναστευτικό πρόβλημα», τόνισε και πρόσθεσε πως δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές και εκατοντάδες εξ αυτών είναι στη φυλακή.

Τόνισε δε, ότι στο μεταναστευτικό η απάντηση στο πρόβλημα δεν μπορεί να είναι η μονομερής κατάργηση της Σένγκεν.

«Το ελληνικό λιμενικό έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα, είναι προσβλητικό να διακινούνται θεωρίες συνωμοσίας. Από την άλλη η ενεργητική αποτροπή είναι η αποστολή που επιτελεί το Λιμενικό, και την επιτελεί με μεγάλη προσήλωση. Δεν είναι υπηρεσία υποδοχής μεταναστών το Λιμενικό. Δεν υπάρχουν push backs, μιλησα για ενεργητική αποτροπή», είπε.

«Το ζήτημα παροχής στέγης σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς, Σώματα Ασφαλείας είναι πραγματικό πρόβλημα», πρόσθεσε.

Απέδωσε ευθύνες στις τοπικές κοινωνίες, φέρνοτας παράδειγμα την περίπτωση ένός παθολόγου σε ένα νησί. «Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί ολόκληρος Δήμος να μην μπορεί να βρει μια αξιοπρεπή στέγη» κατέληξε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, Talk Radio, ΕΡΤ

Kυριάκος Μητσοτάκηςαυξήσειςνερό