Την Τρίτη [23/8] οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Σεπτέμβριο

Αύριο (23/8) θα ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του Σεπτεμβρίου. Το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, θα ανακοινώσει το ύψος των επιδοτήσεων στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο.

Αυξημένη σε σχέση με τον Αύγουστο αναμένεται να είναι η επιδότηση ανά μεγαβατώρα (όπως και το συνολικό ύψος της ενίσχυσης), με σκοπό να αντισταθμιστεί η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος που ανακοινώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από τους προμηθευτές.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στο ραδιόφωνο του Real FM 97.7, τονίζοντας πως η κρατική ενίσχυση για τον Σεπτέμβριο, ώστε να ενισχυθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, θα ανέλθει στα 2 δισ. ευρώ.

Το νέο υψηλό ρεκόρ στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας σημειώθηκε στην προημερήσια αγορά του Χρηματιστηρίου, ενώ αντίστοιχες είναι οι τιμές που διαμορφώνονται στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Η χρηματιστηριακή τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα διαμορφώνεται για την αυριανή ημέρα στα 616,38 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ η μέγιστη είναι 794,95 ευρώ. Κατά κύριο λόγο η ζήτηση καλύπτεται από τις μονάδες φυσικού αερίου (46,2%).

Παράλληλα, στο εξωτερικό η τιμή της μεγαβατώρας διαμορφώνεται πάνω από 600 ευρώ. Στη Ελβετία καταγράφεται η μέγιστη τιμή με 624 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Στο ολλανδικό Χρηματιστήριο η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 18% σε σχέση με χθες, με τη μεγαβατώρα να ανέρχεται σε περισσότερα από 290 ευρώ.

επιδοτήσειςρεύμαΣκρέκας