Δεν αποτελεί προτεραιότητα η επόμενη δόση

Δεν αποτελεί προτεραιότητα η επόμενη δόση, καθώς το χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι μικρό, ωστόσο προτεραιότητα είναι να σταθεροποιηθεί η οικονομία, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σε συνέντευξη στο France 24.

Χαρακτήρισε ηρωική την στάση της κυβέρνησης να μην νοιάζεται για τη δόση όσο για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας, ώστε να μην λαμβάνει άλλα χρήματα από την Ευρώπη. Κληθείς να σχολιάσει πότε τελειώνουν τα χρήματα στα δημόσια ταμεία ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι ήταν αναμενόμενο η Ελλάδα να έχει μια δύσκολη αρχή το 2015.

Το γνωρίζαμε από την αρχή ότι η περίοδος Ιανουαρίου – Μαρτίου θα είχε κάποια πισωγυρίσματα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του Έλληνα Υπουργού και των Ευρωπαίων εταίρων, δήλωσε ότι “οι συζητήσεις ήταν έντονες αλλά πολιτισμένες” και πρόσθεσε ότι “όταν υπάρχει ειλικρίνεια υπάρχει και ένταση. Αλλά στη συνέχεια οι εντάσεις εξαλείφονται, λύνονται, και όταν γίνεται αυτό βελτιώνονται οι στρατηγικές και πολιτικές που εφαρμόζονται. Έτσι λειτουργεί η Ευρώπη”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ελληνικό πρόβλημα προκαλεί ρίγη σε πολλούς Ευρωπαίους, οι οποίοι θα ήθελαν να το εξαφανίσουν, να το βάλουν στον αυτόματο πιλότο” αλλά τόνισε ότι η Ελλάδα “επέλεξε να μιλήσει με τους εταίρους με ειλικρίνεια και να τους πει ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν ήταν η εκταμίευση της δόσης αλλά η σταθεροποίηση της οικονομίας και η ανακοπή της πτωτικής πορείας της χώρας“.

Βαρουφάκης