«Δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας»

Την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα καταφέρει να βρει τα χρήματα που χρειάζεται για να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά».

Αναφερόμενος στα προβλήματα ρευστότητας, σημείωσε ότι το θέμα δεν λύνεται μόνο από μια διέξοδο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλες πηγές χρηματοδότησης. Ο κ. Μάρδας υποστήριξε πως τα χρήματα θα βρεθούν από την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, από τις καταθέσεις που έχουν βγει παράνομα στο εξωτερικό, και από το “μαύρο” χρήμα που βρίσκεται στις θυρίδες των τραπεζών.

Καταλήγοντας ο κ. Μάρδας εξέφρασε την άποψη ότι μνημόνιο και συμφωνία είναι διαφορετικές λέξεις, και η έννοια της κάθε μίας ξεχωριστά εμπεριέχει διαφορετικά μηνύματα. Τόνισε πως το μνημόνιο αντανακλούσε μια κουλτούρα οικονομικής πολιτικής που έχει πλέον τελειώσει και ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία που υπάρχει με τους θεσμούς θα τηρηθεί.

Αναπληρωτής Υπουργός ΟικονομικώνΜάρδαςΡευστότητα