WSJ: Τελεσίγραφο των Ευρωπαίων για συμφωνία

Τελεσίγραφο στην αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας να συμφωνήσει στην παράταση του τρέχοντος προγράμματος των 240 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη της εβδομάδας έδωσαν οι Ευρωπαίοι, όπως αναφέρει σήμερα η Wall Street Journal.

Εάν το πρόγραμμα διάσωσης λήξει, όπως προβλέπεται, στις 28 Φεβρουαρίου, η ελληνική κυβέρνηση θα χάσει την πρόσβαση στην τελευταία δόση των 7,2 δισ. ευρώ και αυτό, δυνητικά, θα της στερήσει τη δυνατότητα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της που λήγουν τον Μάρτιο. Αυτό, στη χειρότερη περίπτωση, γράφει η WSJ, θα πυροδοτήσει μια σειρά γεγονότων που θα μπορούσαν να σπρώξουν την Ελλάδα εκτός Eυρωζώνης.

Από την πλευρά τους, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Υπουργός των Οικονομικών αντιτίθενται στους όρους του προγράμματος της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, λέγοντας ότι βλάπτουν την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας. “Δεν είναι μπλόφα, είναι η μόνη επιλογή που έχουμε”, ανέφερε, εξάλλου, ο κ. Βαρουφάκης. “Είναι το σχέδιο Α όχι το σχέδιο Β”.

Στο παρακάτω γράφημα της WSJ απεικονίζονται καθαρά οι υποχρεώσεις της Ελλάδας μέχρι τα τέλη του 2017, ταξινομημένες ανάλογα με τον συγκεκριμένο μήνα που λήγει η καθεμιά εξ αυτών.

Wall Street JournalΕΛΛΑΔΑΕυρωζώνητελεσίγραφο