Έρχεται επιστροφή αναδρομικών 10 μηνών για όλους τους συνταξιούχους. Χωρίς αγωγές

Πολιτική λύση στο θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση επιστρέφοντας παράνομες περικοπές 10 μηνών,από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και τον Απρίλιο του 2016, για όλους. Είτε έχουν κάνει αγωγές, είτε όχι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»  στο  υπουργείο Εργασίας έχει ήδη ξεκινήσει η επίσημη κοστολόγηση ενώ αναζητείται και η νομική φόρμουλα για την επιστροφή τους.

Στις κύριες συντάξεις οι επιστροφές φτάνουν ως και 5.100 ευρώ.

Στις επικουρικές ανέρχονται ως 2.800 ευρώ, αλλά αφορούν 12 μήνες.

Ο λογαριασμός για την επιστροφή των μειώσεων των νόμων 4051 και 4093, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές (με απόφαση του 2015 που δεν αλλάζει με τη νέα απόφαση του Δικαστηρίου για το νόμο Κατρούγκαλου), ανέρχεται σε περίπου 2,1 δισ. ευρώ και αν μπουν τα Δώρα πάει στα 3,7 δισ. ευρώ.

Οι πληρωμές των δικαιούχων θα γίνουν όμως σε πολλές δόσεις (48, 60, 65 ή και 72), που θα καθοριστούν από το τελικό κόστος των επιστροφών των παράνομων μειώσεων.

Ανοιχτό μένει αν οι συνταξιούχοι έχουν να πάρουν περισσότερα αναδρομικά με τις αγωγές για επιστροφές μειώσεων που φτάνουν ως και το 2018 και μάλιστα με αποφάσεις που τους δικαιώνουν ήδη. Το τι θα γίνει με τις αγωγές θα φανεί από μια νέα απόφαση που θα βγει από το ΣτΕ και η οποία θα κρίνει αν το διάστημα των αναδρομικών περνάει το 10μηνο.

 

 

 

αναδρομικάεπιστροφήΣυνταξιούχοι