FT: Την Τετάρτη στο Eurogroup θα αποφασιστεί τουλάχιστον η διαδικασία των διαπραγματεύσεων

Την ελπίδα υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωζώνης, ο οποίος εμπλέκεται στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την Αθήνα, ότι την Τετάρτη (σ.σ. στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup) «θα αποφασιστεί τουλάχιστον η διαδικασία των διαπραγματεύσεων» μεταφέρουν οι Financial Times.

Αν και στο άρθρο με τίτλο «η απειλή της Ελλάδας οδηγεί την Ευρωζώνη σε αδιέξοδο» παρατίθενται όλες οι δηλώσεις της Δευτέρας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «είμαι έτοιμος να δώσω κάθε βοήθεια αλλά αν δεν θέλουν τη βοήθειά μου, τότε εντάξει», του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι «ο Τσίπρας δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένο ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας θα γίνει δεκτό χωρίς κανένα περιορισμό», οι συντάκτες σημειώνουν ότι οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης προσπαθούν να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα εξόδου της κρίσης για την Ελλάδα πριν τη συνάντηση του Eurogroup.

«Είμαστε συνηθισμένοι στις προβοκατόρικες δηλώσεις από την Αθήνα. Η ελπίδα μας είναι ότι την Τετάρτη θα αποφασιστεί τουλάχιστον η διαδικασία» δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Άλλοι αξιωματούχοι, που επίσης εμπλέκονται στη διαδικασία, υποστηρίζουν ότι υπήρξε κάποια πρόοδος στην εύρεση κοινής βάσης για τις διαπραγματεύσεις. Το ένα σκέλος θα αφορά τη σύγκριση ανάμεσα στις προτάσεις του κυρίου Τσίπρα με τις απαιτήσεις του υπάρχοντος προγράμματος ώστε να διαπιστωθεί σε ποια σημεία τα δύο προγράμματα ταυτίζονται και σε ποια σημεία πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση για τις διαφορές τους.

EurogroupFinancial Times