Nα διασφαλίσουν πως οι δεξιότητές τους αξιοποιούνται κατά το μέγιστο δυνατόν, και δημιουργικά και σε οικονομικό επίπεδο, είναι ο στόχος όσων αναζητούν εργασία εκτός της χώρας τους,σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την HSBC. Το 45%, μάλιστα,δηλώνει ότι πληρώνεται καλύτερα στο εξωτερικό για την ίδια ακριβώς δουλειά και το 28% να υποστηρίζει ότι μετακόμισε στο εξωτερικό για να πάρει προαγωγή.
Η 11η ετήσια έρευνα Expat Explorer της τράπεζας αποκαλύπτει ότι ο μέσος άνθρωπος που βρίσκει εργασία εκτός της χώρας διαμονής του προσθέτει 21.000 δολάρια ΗΠΑ στο ετήσιο εισόδημά του – ποσό που επαρκεί για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου ή για να εξοφλήσει το διπλάσιο ετήσιο κόστος του στεγαστικού του δανείου ή για να καλύψει το ενοίκιό του για δύο χρόνια.
Κορυφαίες χώρες για τα δημιουργικά ταλέντα
Η Σουηδία και η Βραζιλία κατατάσσονται ως κορυφαίες για το δημιουργικό περιβάλλον εργασίας που προσφέρουν. Η σουηδική «lagom» κουλτούρα (μεταφράζεται «όσο ακριβώς είναι απαραίτητο») ενθαρρύνει μια χαλαρή εργασιακή δομή χωρίς ιεραρχία, την οποία τα εκπατρισμένα στελέχη χαρακτηρίζουν την πιο συνεργατική και τεχνολογικά προηγμένη παγκοσμίως.
Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στη Βραζιλία δεν θα βρεθούν στη θέση να τρώνε ένα σάντουιτς στο γραφείο – τα μεγάλης διάρκειας γεύματα εκτός γραφείου με πελάτες και συναδέλφους είναι ο κανόνας.
Πέρα από το γεγονός ότι η Βραζιλία παρέχει ένα από τα πιο «δημιουργικά» περιβάλλοντα εργασίας στην περιοχή, τα στελέχη που εργάζονται εκεί ισχυρίζονται ότι η χώρα προσφέρει από τα πιο ευχάριστα εργασιακά περιβάλλοντα που ενισχύουν την κοινωνικοποίηση.
Καλύτεροι προορισμοί για εξέλιξη καριέρας
Δύο από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα του κόσμου, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, ψηφίστηκαν ως οι καλύτεροι προορισμοί ώστε να εξελίξει κάποιος την καριέρα του. Τα εκπατρισμένα στελέχη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.
Εν τω μεταξύ, η προσφορά ενός γενναιόδωρου μισθού ύψους, κατά μέσο όρο, 185.119 δολαρίων είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει όσους αποζητούν τα μετρητά.
Φαίνεται όμως ότι δεν υπάρχει κέρδος χωρίς θυσίες.
Ενώ η εργασία στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να ενισχύσει τις δεξιότητες των ατόμων που επιλέγουν να εργαστούν στο εξωτερικό, περισσότερα από τα δύο πέμπτα των ατόμων που δημιουργούν μια νέα ζωή σε αυτές τις χώρες βρίσκουν τους ταχύτατους εργασιακούς ρυθμούς στρεσογόνους.
Ευχάριστα μέρη να ζει κανείς
Περισσότεροι από τους μισούς εργαζομένους (53%) που έχουν μεταναστεύσει στην Ταϊλάνδη υποστηρίζουν ότι το εργασιακό περιβάλλον τούς έκανε πιο ευτυχισμένους – το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως.
Οσοι μετακινούνται σε αυτόν τον εξωτικό ειδυλλιακό προορισμό είναι οι λιγότερο αγχωμένοι και νιώθουν ότι έχουν εκπληρωθεί επαγγελματικά περισσότερο από όλα τα εκπατρισμένα στελέχη παγκοσμίως.
Παράλληλα, όσοι έχουν κουραστεί από τις μακρινές αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν για να μεταβούν στην εργασία τους πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εργαστούν στη Νέα Ζηλανδία ή στο Μπαχρέιν – οι εργαζόμενοι από το εξωτερικό είναι πιθανότερο (60%) να κάνουν λιγότερη ώρα για να μετακινηθούν από και προς το σπίτι τους σε αυτές τις χώρες.
με πληροφορίες από το Protothema.gr