Β. Σόιμπλε: Από το 2018 και βλέπουμε η συζήτηση για το χρέος

Φρένο στη συζήτηση για το ελληνικό χρέος έβαλε για ακόμη μια φορά ο Γερμανός Yπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες δήλωσε με νόημα ότι «δεν θα υπάρξει συζήτηση για μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος» και υπογράμμισε ότι «δεν έχει νόημα να συζητάμε για άλλα μέτρα σε σχέση με το ελληνικό χρέος… Όταν τελειώσουμε με το ελληνικό πρόγραμμα θα δούμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση ανέμενε ότι τη συζήτηση κάποιων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όμως τα δεδομένα δυστυχώς άλλαξαν μετά τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ. Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ο κ. Σόιμπλε κατέστησε σαφές ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει», προσθέτοντας ότι παραμένει ως έχει η απόφαση της γερμανικής Βουλής για την εμπλοκή του Ταμείου.

Σχετικά με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι οι αγορές έχουν αποτιμήσει όλα τα πιθανά σενάρια.

 

EurogroupΒ. Σόιμπλεχρέος