"Ρουκέτα" ΔΝΤ: Συζητάμε με την Ελλάδα για 4ο Μνημόνιο - Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ (vid)

Αίσθηση έκανε η δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, καθώς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Τζέρι Ράις ανέφερε ότι γίνονται παράλληλες συνομιλίες με την ελληνική πλευρά για ένα νέο πρόγραμμα στο οποίο το Ταμείο θα μπορούσε να συμμετέχει χρηματοδοτικά.

Στο πλαίσιο της ίδιας ενημέρωσης ο Ράις ξεκαθάρισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο με την επιπλέον περικοπή συντάξεων, μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και με ένα ικανοποιητικό κούρεμα του χρέους.

«Την ίδια στιγμή συζητάμε τη πιθανότητα ενός νέου χρηματοδοτικού προγράμματος που θα μπορούσε να συμπεριλάβει την χρηματοδότηση του ΔΝΤ για ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΔΝΤ» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

Διαψεύδει το Υπουργείο Οικονομικών

Λίγο αργότερα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν γίνονται παράλληλες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «η συζήτηση διεξάγεται με το σύνολο των εκπροσώπων των θεσμών και το ΔΝΤ δεν έχει θέσει τους δικούς του όρους για το κείμενο MEFP που θα υπογράψει με την Ελλάδα στην περίπτωση που επιστρέψει στο πρόγραμμα».

Τέλος, ανέφερε ότι συνήθως «η συμφωνία με το ΔΝΤ αφορά σε λιγότερα θέματα από αυτά που συζητιούνται με το σύνολο των θεσμών κι αυτή εστιάζεται σε ένα σκληρό πυρήνα ζητημάτων».

ΔΝΤμνημόνιουπουργείο Οικονομικών