Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Attica Bank ο Θ. Πανταλάκης

Στο όνομα του κ. Θεόδωρου Πανταλάκη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΣΜΕΔΕ μετά και τη σύμφωνη γνώμη της Τραπέζης της Ελλάδος. Για τον κ. Ρουμελιώτη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιλεγεί για τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου της τράπεζας.

Το νέο Δ.Σ, αναμένεται να εγκριθεί στην Γενική Συνέλευση της τράπεζας την προσεχή Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, βάζοντας τέλος σε μια μακρά περίοδο διοικητικής αναταραχής. Η νέα διοίκηση, με επικεφαλής τον κ. Πανταλάκη (σ.σ. πρώην διοικητής της ΑΤΕ και άλλων τραπεζών) θα αναλάβει την εξυγίανση της τράπεζας, την αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (που αγγίζουν το 60% του χαρτοφυλακίου της τράπεζας) και την κάλυψη του αδιάθετου ποσού των 70 εκατ. ευρώ μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι πριν λίγο και μετά την εμπλοκή που υπήρξε χθες, με την απόρριψη τεσσάρων μελών του ΔΣ από την Τράπεζα της Ελλάδος, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς είχε προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της τράπεζας Αττικής στο χρηματιστήριο.

Attica Bankνέος διευθύνων σύμβουλοςΠανταλάκης