Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα κατέθεσε ο επικεφαλής του ESM σε συνέντευξή του στην Korea Herald. Ερωτηθείς για το ελληνικό χρέος ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι η χώρα είναι στη μέση του τρίτου προγράμματος διάσωσης και πρόσθεσε ότι «η χώρα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση που χρειάστηκε να ασχοληθούμε καθώς οι άλλες χώρες χρειάζονταν μόνο ένα πρόγραμμα. Η εφαρμογή διακόπηκε το πρώτο μισό του προηγούμενου έτους όταν ανέλαβε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα προέκυψε από ένα συνδυασμό παραγόντων και υπογράμμισε ότι «η χώρα είχε τη χειρότερη ευθυγράμμιση από τις πέντε που μπήκαν σε πρόγραμμα, τα μεγαλύτερα ελλείμματα σε δημοσιονομικά και εμπόριο και άλλα δομικά προβλήματα και χρειάστηκε να κάνει τις πλέον δύσκολες προσαρμογές. Η αδύναμη διοίκηση δημιούργησε και πρόβλημα στην δυνατότητα εφαρμογής».
Μετά τον Αύγουστο, σημείωσε ο επικεφαλής του ESM είμαστε πάλι σε «καθεστώς συνεργασίας» και «αν η χώρα μείνει δεσμευμένη στη μεταρρυθμιστική ατζέντα είμαι πεπεισμένος ότι θα βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα σε περίπου δυο χρόνια».
Πάντως ο κ. Ρέγκλινγκ επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο χρέος, το οποίο χρηματοδοτεί ο ESM με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μεταξύ 0,5% – 1% και αυτό είναι ένα βάρος που αντέχεται αν συγκριθεί με τα επιτόκια αγοράς που είναι υψηλότερα υποστηρίζοντας ότι «αυτό θα τους δώσει χρόνο να βγουν από τα προβλήματα».