Προκηρύχθηκε από τη ΔΕΗ ο διαγωνισμός για την απόκτηση του 24% του ΑΔΜΗΕ

“Άνοιξε” τον διαγωνισμό για την απόκτηση συμμετοχής 24% στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ η ΔΕΗ, μία ημέρα μετά τη σχετική έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.

Η «πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος» δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ και περιγράφει το πλαίσιο και τη διαδικασία του διαγωνισμού. Στην πρώτη φάση, θα γίνει η επιλογή των ενδιαφερομένων που διαθέτουν τη νομική, χρηματοοικονομική και τεχνική ικανότητα για την απόκτηση του 24% του ΑΔΜΗΕ, ενώ η δεύτερη φάση περιλαμβάνει το νομικό, οικονομικό και τεχνικό έλεγχο του ΑΔΜΗΕ, καθώς και την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Ο προτιμητέος στρατηγικός επενδυτής θα επιλεγεί αποκλειστικά επί τη βάσει της οικονομικής προσφοράς.

Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 26 Ιουλίου, η επιλογή θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και ο διαχωρισμός ως τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

Σημειώνεται ότι χθες Δευτέρα, εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ η υλοποίηση της συμφωνίας για τον ΑΔΜΗΕ, με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να κάνει λόγο για διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ και τη ΓΕΝΟΠ να αποχωρεί από τη γενική συνέλευση αναφερόμενη σε “εκποίηση μιας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας».

ΑΔΜΗΕΔΕΗδιαγωνισμός