Με κατασχέσεις απειλούνται χιλιάδες αγρότες για οφειλές προς τον ΟΓΑ

Με ηλεκτρονική κατάσχεση του εκάστοτε τραπεζικού λογαριασμού, απειλούνται όσοι αγρότες έχουν καθυστερούμενες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΓΑ. Οι οφειλές έχουν διαβιβαστεί ήδη στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) το οποίο με τη σειρά του κίνησε τη διαδικασία είσπραξής τους με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Η διαδικασία είναι η εξής. Στους οφειλέτες που εντάσσονται στο ΚΕΑΟ αρχικά αποστέλλεται η πρόσκληση για τακτοποίηση οφειλών και εφόσον δεν ανταποκριθούν με εξόφληση ή διακανονισμό, αποστέλλεται η «Ατομική Ειδοποίηση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών» με την οποία ενημερώνονται ότι αν δεν ανταποκριθούν σε 20 ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης.

Το «φέσι» προς τον ΟΓΑ φθάνει τα 745 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των οφειλετών ανέρχεται σε 350.000 αγρότες. Η διαδικασία ελέγχου και είσπραξης των οφειλών μέσω του ΚΕΑΟ αναμένεται να επιταχυνθεί και οι επόμενες παρτίδες οφειλετών θα αφορούν και χρέη κάτω των 5.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», έχουν σταλεί ειδοποιητήρια για δεσμεύσεις λογαριασμών σε 21.000 αγρότες στη Δυτική Ελλάδα, με μέση οφειλή να κυμαίνεται στα 10.000 ευρώ.

αγρότεςΟΓΑοφειλέςΧΡΕΗ