Reuters: Εμπλοκή με την εκταμίευση - Η Αθήνα αρνείται να προχωρήσει στις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές

Προβλήματα με την εκταμίευση της δόσης ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, έπειτα από τη δήλωση προς τους δανειστές ότι αδυνατεί να εφαρμόσει ορισμένες από τις αλλαγές που έχουν ζητηθεί, αναφέρει το Reuters.

Την κίνηση αυτή επιβεβαιώνουν πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, μέσα από επιστολή που υπογράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Αν αυτό επιβεβαιωθεί, μπορεί να καθυστερήσει περαιτέρω την εκταμίευση των χρημάτων που έχει απελπιστική ανάγκη η Αθήνα, για να αποπληρώσει δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τον Ιούνιο και ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Ιούλιο, καθώς και τις αυξημένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, αποφασίστηκε να εκταμιευθούν σε δόσεις 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ, με την προϋπόθεση ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ορισμένες τροποποιήσεις στα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν πρόσφατα οι οποίες αφορούν στις συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις καθώς και την απελευθέρωση της πώλησης των «κόκκινων» δανείων.

Ωστόσο στην επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους δανειστές, ο Υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι κάποια από τα επιπλέον ζητούμενα η Αθήνα δεν μπορεί να τα εκπληρώσει, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι συντάξεις.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ουσιαστική αλλαγή. Αλλά θα συνεχίσουμε με τις τεχνικές τροποποιήσεις που συζητήθηκαν. Κάποιες από αυτές είναι σωστές», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

δανειστέςΕκταμίευσηΕυκλείδης Τσακαλώτος