Παίρνουν "φωτιά" τα σταθερά τηλέφωνα - Έρχεται φόρος 5% σε κάθε σύνδεση

Χαράτσι ακόμη και στη σταθερή τηλεφωνία σκέφτεται να εφαρμόσει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με πρόταση που έχει ήδη παρουσιάσει στους δανειστές.

Όπως αναφέρει η Αγορά, το νέο σενάριο που θα επιβαρύνει όσα σπίτια έχουν σταθερή τηλεφωνική γραμμή ορίζει επιβολή φόρου 5% σε κάθε σύνδεση με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή και ευρυζωνικής σύνδεσης (internet), με τα προσδοκώμενα έσοδα να ανέρχονται σε 65 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση αυτή έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, οι οποίες ζητούν να μην εφαρμοστεί το μέτρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το τελικό κόστος για τον καταναλωτή θα είναι κατά πολύ υψηλότερο του 5%, καθώς πάνω στην αύξηση από το νέο τέλος θα επιβληθεί και ο ΦΠΑ.

Έτσι, εκατομμύρια νοικοκυριά θα δουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται (και) στην έμμεση φορολόγηση αν συνυπολογίσει κανείς και την αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%.

Συνολικά, όλα τα μέτρα που αναμένεται να εφαρμοστούν “υπόσχονται” στους δανειστές έσοδα 437 εκατομμυρίων ευρώ με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα περιοριστεί δραστικά η κατανάλωση…

ΈσοδαΣταθερό ΤηλέφωνοφόροιΦΠΑ