"Η συμφωνία είναι εφικτή και αναγκαία"

«Η συμφωνία είναι εφικτή και αναγκαία», υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια παρουσίασης των εαρινών προβλέψεων της Κομισιόν δηλώνοντας πως ο ίδιος τηρεί μία μετριοπαθή αισιόδοξη στάση για την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Δεν είναι εύκολα τα θέματα που συζητάμε, θέλουμε πολύ δουλειά, απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και ενέργεια», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «έχουμε χαράξει το δρόμο».

Παράλληλα επανέλαβε ότι έχουν γίνει όλες οι συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις «που ζητήθηκαν απ’ την Ελλάδα, για το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, την ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ, την καλύτερη είσπραξη των φόρων. Και όπως είπα και παλαιότερα έχουμε συμφωνήσει στο 99% των μέτρων». Ωστόσο, όπως επισήμανε παραμένει σε εκκρεμότητα το δεύτερο “μπλοκ” των παρεμβάσεων που περιλαμβάνει το μηχανισμό ενεργοποίησης προληπτικών μέτρων στην περίπτωση που καταγράφεται κενό στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και σημείωσε ότι όλες οι πλευρές έχουν συζητήσει πως νομικά μπορεί να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει κάτι τέτοιο.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι απομένει να γίνει και συζήτηση για το χρέος και επανέλαβε ότι «πέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για τη συμφωνία. Η συμφωνία είναι εφικτή και αναγκαία».

«Όλες οι πλευρές είναι δεσμευμένες στο ελληνικό πρόγραμμα. Όλοι θέλουμε η Ελλάδα να ξαναβρεί την ανάπτυξη, να είναι ικανή να δημιουργεί θέσεις εργασίας. Κάτι που περιμένουν και όλοι οι Έλληνες», σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να τονίσει την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας καθώς είναι και στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι στο γενικό συμφέρον όλων, της Ευρώπης, της Ευρωζώνης και της Ελλάδας να πετύχουμε».

ΕΛΛΑΔΑΜοσκοβισίσυμφωνία