Eurogroup στις 9 Μαΐου - Σύνοδος Κορυφής αν δεν βγει "λευκός καπνός"

“Έκλεισε” τελικά η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για το ζήτημα της ελληνικής διαπραγμάτευσης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Η συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Μαΐου στις 15:00, όπως ενημερώθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τον Ολλανδό ομόλογό του και Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Εν τω μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντάισελμπλουμ είναι πιθανό να προσκαλέσει σε συνάντηση τους κ.κ. Τσακαλώτο, Σόιμπλε, Σαπέν και τους επικεφαλής των τριών θεσμών, κ.κ. Ντράγκι, Γιούνκερ και Λαγκάρντ, ώστε να υπάρξει «λευκός καπνός» πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση.

Παρόλα αυτά, το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού για Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης που έτυχε παρασκηνιακής υποστήριξης από την Γαλλία παραμένει στο τραπέζι αποτελώντας δικλείδα ασφαλείας.

Επομένως, σε περίπτωση που το Eurogroup δεν καταλήξει σε συμφωνία, θα συγκληθεί αυτομάτως Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης στις 14 ή 15 Μαΐου.

Aλέξης ΤσίπραςEurogroupΓερούν Ντάισελμπλουμσυμφωνία