Βαρουφάκης: «Γερμανέ φορολογούμενε, θες πίσω τα λεφτά σου;»

Η γερμανική τάμπλοϊντ Bild, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα στη Γερμανία, μάλλον δεν είναι ο καταλληλότερος δίαυλος για ένα άρθρο επί οικονομικής πολιτικής – αν όμως θέλει κανείς να απευθυνθεί στον «γερμανό φορολογούμενο», είναι το καλύτερο βήμα.

Αυτό έκανε ο πρώην έλληνας ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης, γράφοντας άρθρο που ρωτά απευθείας τον «γερμανό φορολογούμενο» αν «θέλει να “πάρει” πίσω “τα λεφτά του”» ή αν θα έπρεπε να «υποψιάζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει κρυφή ατζέντα».

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι απίθανο να αποπληρώσει τα χρέη της. Συγκεκριμένα μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα υποστήριξε πώς η αποπληρωμή του χρέους στην Ελλάδα είναι βλασφημία, δεδομένου ότι η χώρα έχει χάσει το ένα τρίτο των κρατικών εσόδων της και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, οι τράπεζες δεν είναι ακόμη σε θέση να χρηματοδοτήσουν την εθνική οικονομία.

Η οικονομία στην Ελλάδα έχει «τραυματιστεί σοβαρά», τόνισε ενώ απευθυνόμενος στην Γερμανία ο τέως Υπουργός Οικονομικών τόνισε αν συμφωνούν με τις μεταρρυθμίσεις που πρόσφατα ενέκρινε το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα ο κ.  Βαρουφάκης καταλόγισε ευθύνες στη γερμανική κυβέρνηση, γιατί όπως υποστηρίζει ήθελε να βλάψει την Αθήνα. “Οι Έλληνες είχαν από καιρό αμφισβητήσει τις ενέργειες της δικής τους κυβέρνησης” σημείωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών και ταυτόχρονα διερωτήθηκε αν υπάρχουν ακόμα και άλλα μυστικά σχέδια.

Πηγή: vima.gr,imerisia.gr

BildάρθροΒαρουφάκης