Στις 20:00 η ψήφιση στη Βουλή των δεύτερων προαπαιτούμενων

Στις 20:00 απόψε το βράδυ ξεκινάει η ψηφοφορία για τα νέα προαπαιτούμενα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καθώς η κυβέρνηση έχει από χθες καταστήσει σαφές ότι δεν πρέπει να χαθεί η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ αλλά και με τρία κομβικά θέματα να βρίσκονται στον πυρήνα της κριτικής της αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν για τα funds που ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε “κοράκια” όταν ήταν στη θέση τους, για το ενιαίο μισθολόγιο για το οποίο η κριτική περιστρέφεται γύρω από τον ισχυρισμό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αυξήσεις σε κομμάτι που αποτελεί δική του εκλογική πελατεία ενώ για τα 14 αεροδρόμια την αποκρατικοποίηση των οποίων υπέγραψε χθες ο Χρ. Σπίρτζης ο Κ. Χατζηδάκης ήταν ιδιαιτέρως οξύς.

“Αυτός που μου είπε πως δεν έχει νόημα να στεκόμαστε στις ανακολουθίες της κυβέρνησης ήταν ο παριστάμενος υπουργός. Ο κ. Σταθάκης. Που είπε περίπου δεν καταλαβαίνω πόσο καιρό εσείς της ΝΔ θα στεκόσαστε στις ανακολουθίες τις υποτιθέμενες κατά τον ίδιο της κυβέρνησης. Σας συνιστούμε μια και έχετε αυτού του είδους τις αντιλήψεις, μια και έχετε ξεπεράσει κάθε δημαγωγό στην ιστορία της χώρας να αλλάξετε το σήμα στο κόμμα σας και να βάλετε το χαμαιλέοντα”, σημείωσε στην ομιλία του ο κ. Χατζηδάκης.

Για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων από πλευράς κυβέρνησης απάντησε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης που υπογράμμισε ότι αν κάποιος νομίζει ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και των μισθών τους σημαίνει ότι βοηθάται η ιδιωτική οικονομία βρίσκεται σε άλλο πλανήτη.

“Ο κ. Σπίρτζης ήρθε στη Βουλή και είπε ότι υπογράφουμε, συμφωνούμε, ψηφίζουμε αλλά πονάμε. Είμαι σίγουρος ότι θα ψηφίσετε το ασφαλιστικό, το αγροτικό και τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων με ένα πόνο”, σημείωσε από τη μεριά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Βουλήπροαπαιτούμεναψήφιση