Πώς θα ρυθμίσουν ηλεκτρονικά τις οφειλές τους 3.700.000 φορολογούμενοι

Ανοιξε η εφαρμογή στο ΤΑΧΙSnet

του Ντίνου Σιωμόπουλου

Στη διάθεση 3.700.000 ληξιπρόθεσμων οφειλετών είναι από τη Δευτέρα το βράδυ η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών στις εφορίες μετά και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της σχετικής απόφασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου.

Για να μπορέσει να ρυθμίσει κάποιος τα χρέη του θα πρέπει, χρησιμοποιώντας του κωδικούς υποβολής φορολογικής δήλωσης, να εισέλθει στις εφαρμογές TAXISnet στο www.gsis.gr και να επιλέξει το πεδίο ρύθμιση οφειλών. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με 4 διαφορετικές. Από αυτές ενεργές είναι οι τρεις και συγκεκριμένα: Αίτηση Πάγιας Ρύθμισης, Αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014, Αίτηση για διατήρηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων του Ν.4152/2013.

Με την αίτηση για ρύθμιση οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014 οι οφειλέτες μπορούν να ενταχθουν στη ρύθμιση των 72 ή 100 μηνιαίων δόσεων και αφορά περίπου 4 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου με συνολικά χρέη 71,5 δισ. ευρώ. Στη ρύθμιση εντάσσονται χρέη που είναι ληξιπρόθεσμα μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2014.
Στην οθόνη του υπολογιστή του οφειλέτη εμφανίζονται οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες εντάσσονται υποχρεωτικά στη ρύθμιση καθώς οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Αφού επιλεγεί η ρύθμιση το σύστημα taxisnet εμφανίζει σε πίνακα το ποσοστό της έκπτωσης, το ποσό της έκπτωσης παγιωμένων προσαυξήσεων, τις προσαυξήσεις μετά την ημερομηνία της αίτησης, το ρυθμιζόμενο πληρωτέο ποσό, τον μέγιστο αριθμό δόσεων, το ποσό της δόσης.

Ο οφειλέτης το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιλέξει τον αριθμό των δόσεων που μπορεί να αντεπεξέλθει. Μόλις συμβεί αυτό του εμφανίζεται το ποσό της μηνιαίας δόσης και το συνολικό ποσό που θα καταβάλει μέχρι την τελευταία δόση.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση με ελάχιστη δόση 50 ευρώ.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=653618

οφειλέςρύθμισηΤΑΧΙSnet