Τρ. Αλεξιάδης: Καμία επιβάρυνση για εισόδημα έως 12.000 ευρώ

Ενδεχομένως και σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί τι θα γίνει με τον ΦΠΑ στα νησιά, όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι «στη φορολογία το τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι σαφέστατα διατυπωμένο στη συμφωνία που ψηφίστηκε από την Βουλή στις 14/8» και πρόσθεσε ότι «πολλά από αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί, και θα γίνουν το επόμενο διάστημα, είναι σε θετική κατεύθυνση, δεν είναι όλα σε αρνητική κατεύθυνση».

Ερωτηθείς για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση και αν αυτό θα εφαρμοστεί ο κ.Αλεξιάδης υποστήριξε ότι «θα αντιμετωπιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα και είναι κάτι το οποίο ήδη μελετούμε. Η δέσμευση όλων προεκλογικά ήταν ότι θα καταργηθεί -το τι θα γίνει τώρα από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο δική μου αρμοδιότητα, είναι αρμοδιότητα και άλλων». Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε επίσης ότι δεν θα υπάρχει επιβάρυνση για εισόδημα έως 12.000 ευρώ, «διότι και να επιβαρύνεις αυτά τα εισοδήματα δεν θα έχεις κάποιο αποτέλεσμα».

Ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει στο γραφείο του εισήγηση για σκληρή φορολόγηση όσων έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, ενώ για τη φορολογία των αυτοκινήτων ανέφερε ότι σκέφτονται παρεμβάσεις για την επόμενη χρονιά για να γίνει το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό. «Γι’ αυτή τη χρονιά θα έχουμε πολύ μικρές παρεμβάσεις, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε πολλές παρεμβάσεις», κατέληξε με νόημα.

 

Τρύφων Αλεξιάδηςφορολογικό εισόδημα