Συνεδριάζει το EuroWorking Group τη Δευτέρα για την επόμενη μέρα των διαπραγματεύσεων

Συνεδριάζει, μέσω τηλεδιάσκεψης, αύριο Δευτέρα 6 Ιουλίου  το Euro Working Group, με στόχο την προετοιμασία του Eurogroup και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Όπως είχε ήδη αποφανθεί το τελευταίο Eurogroup που είχε συνεδριάσει την 1η Ιουλίου, οι διαπραγματεύσεις παγώνουν έως και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με στόχο την επανεκκίνησή τους από Δευτέρα.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες  από τις Βρυξέλλες, το Euro Working Group συνεδρίαζε και όλες τις τελευταίες ημέρες, προετοιμάζοντας, παρασκηνιακά, το έδαφος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Το πρωί της Δευτέρας συνεδριάζει και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, προκειμένου να αποτιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να λάβει αποφάσεις για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. Οι υπάρχουσες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι δεν θα αυξήσει η ΕΚΤ το ύψος του ELA για τις ελληνικές τράπεζες αφού η Ελλάδα δεν είναι σε πρόγραμμα, αλλά δεν πρόκειται και να το διακόψει.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, και ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρχουν στο πεδίο της διαπραγμάτευσης η ΕΚΤ θα συνεδριάσει εκ νέου για τις ελληνικές τράπεζες.

Euro Working Groupσυνεδρίαση