Ο γαλλικός όμιλος Imerys απορροφά την ελληνική S&B

Από τις μεγαλύτερες διεθνείς συμφωνίες στην ιστορία των ελληνικών επιχειρήσεων

Στον έλεγχο του γαλλικού μεταλλευτικού ομίλου Imerys περνά η ελληνική εταιρεία S&B (πρώην Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης), συμφερόντων της οικογένειας Κυριακόπουλου, όπως έγινε γνωστό χθες με επίσημη ανακοίνωση της Imerys στο γαλλικό χρηματιστήριο.

Η οικογένεια ελέγχει σήμερα το 61% της S&B (το υπόλοιπο 39% ανήκει στο fund Rhone Capital) και θα λάβει  311 εκατ ευρώ σε μετρητά αλλά και μετοχές της γαλλικής εταιρείας αξίας 214 εκατ.,που θα προκύψουν από αύξηση κεφαλαίου. Επίσης, η Imerys αναλαμβάνει και υποχρεώσεις της S&B ύψους 235 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση του deal η οικογένεια Κυριακόπουλου θα διαθέτει ποσοστό 4,4% της Imerys και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο διοικητικό συμβούλιο της Imerys.

Στελέχη της εταιρείας αναφέρουν πως οι δραστηριότητες στην Ελλάδα (ορυχεία στη Μήλο) θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους, ενώ στη συμφωνία  δεν περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις Βωξίτη στον Παρνασσό που παραμένουν στην οικογένεια..

Η S&B ήταν εισηγμένη στο ΧΑ αλλά μετά τη δημόσια πρόταση που υπέβαλε η οικογένεια Κυριακόπουλου το 2013 αποχώρησε από το ΧΑ, κίνηση που συνοδεύτηκε και από την αλλαγή έδρας στο Λουξεμβούργο.

Η S&B δραστηριοποιείται σε 22 χώρες, απασχολεί 2.000 εργαζόμενους και το 2013 είχε τζίρο 441 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=648018

S&Bαπορρόφηση