Ευρωζώνη: Σε υψηλά τεσσάρων ετών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούνιο

Σε υψηλό τεσσάρων ετών διαμορφώθηκε τον Ιούνιο ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη, επιβεβαιώνοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη εμφανίζει σημάδια ανθεκτικότητας κατά το δεύτερο τρίμηνο και μετά.

Ο δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών δείκτης της Markit για την Ευρωζώνη – ένα μέτρο της δραστηριότητας στον τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών, διαμορφώθηκε στις 54,2 μονάδες τον Ιούνιο, οριακά υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση των 54,1 μονάδων. Μια ένδειξη κάτω από 50 δείχνει ότι η δραστηριότητα μειώνεται, ενώ τιμές πάνω από το επίπεδο αυτό δείχνουν ότι η οικονομία αναπτύσσεται.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 0,4% το δεύτερο τρίμηνο, με την ανάκαμψη να οδηγείται από την Ισπανία και την Ιρλανδία, παράλληλα με συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη στη Γερμανία. Επίσης, σύμφωνα με τους αναλυτές της Markit, η ελληνική χρεοκοπία αργά το βράδυ της Τρίτης και η απειλή της Ελλάδας φύγει από την Ευρωζώνη δεν έχει ακόμη επίδραση στην ανάπτυξη της περιοχής.

επιχειρηματική δραστηριότηταΕυρωζώνη