Αμερικανικό Επιμελητήριο: Τα μέτρα θα φέρουν ύφεση και άνοδο της ανεργίας

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, δήλωσε πως τα προτεινόμενα μέτρα θα προκαλέσουν ύφεση και άνοδο της ανεργίας, καθώς, όπως επισημαίνει “το βάρος πέφτει στην ιδιωτική οικονομία”, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι “μία συμφωνία είναι μακράν προτιμότερη από τη μη συμφωνία”.

Μια πρόταση με διαφορετικό μείγμα μέτρων και αναπτυξιακό πρόσημο θα ικανοποιούσε τις απαιτήσεις και θα οδηγούσε σε βιώσιμη λύση, σε κάθε περίπτωση, πάντως, μια συμφωνία είναι μακράν προτιμότερη από τη μη συμφωνία που θα οδηγήσει σε απαξίωση της οικονομίας και φτωχοποίηση της Ελλάδας επισημαίνει.

Ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε τέλος ότι “η πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης κινείται σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση αφού δείχνει να καλύπτει τους όρους για παράταση της συμφωνίας και της χρηματοδότησης και να αποτρέπει την άτακτη πορεία προς τη χρεοκοπία. Από την άλλη πλευρά τα προτεινόμενα μέτρα ρίχνουν το βάρος στην ιδιωτική οικονομία με νέους φόρους και αυξήσεις εισφορών που είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε ύφεση και άνοδο της ανεργίας”.

Αμερικάνικο ΕπιμελητήριοδηλώσειςμέτραΣίμος Αναστασόπουλος