Σακελλαρίδης: "Μάχη" για το ΦΠΑ σε τρόφιμα και νησιά

Στην παραδοχή ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές είναι σκληρά προχώρησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σήμερα το πρωί.

Υποστήριξε, όμως, ότι επιβαρύνουν περισσότερο όσους δεν πλήρωσαν το μερίδιο που τους αναλογούσε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά «δεν έχει λήξει», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η έκπτωση θα διατηρηθεί.

«Μέχρι στιγμής αποδέχονται να μην πάει στο 23% ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπληρώνοντας τη φράση «θα δούμε».

Για τα τρόφιμα σημείωσε ότι «δίνεται μάχη» για να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα στον μεσαίο συντελεστή».

«Ελπίζουμε πριν τη σύνοδο κορυφής να πάμε με έτοιμη συμφωνία» κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης.

Δεν θέλω να προσδιορίσω το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η συμφωνία θα έρθει για ψήφιση, θα έρθει όμως σύντομα, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Σε ότι αφορά στο εάν θα περάσει… βελούδινα από τις κοινοβουλευτικές ομάδες είπε χαρακτηριστικά ότι η έννοια του βελούδινου δεν υπάρχει. Ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως δεν γνωρίζει εάν η συμφωνία θα πάει στη Βουλή σε ένα άρθρο.

Σε ό,τι αφορά στην ίδια τη συμφωνία τόνισε πως εκτιμά πως δόθηκε μάχη να είναι κοινωνικά δίκαιο το πακέτο και δήλωσε πως η συμφωνία είναι κοντά.

«Οι πιέσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν, είναι κρίσιμες οι στιγμές και η διαπραγμάτευση είναι σκληρή. Υπάρχει ισχυρή πίεση για τον ΦΠΑ να αυξηθούν τα έσοδα και να προσεγγίσουν τα 1,8 δισ, το 1% του ΑΕΠ. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε ένα τέτοιο μέτρο, δεν μπορούμε να κατατάξουμε μέτρα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών». Για το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της νησιωτικότητας και νομίζουμε ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να έχουμε θετικό αποτέλεσμα για την εξαίρεση των νησιών»

Παράλληλα, μιλώντας στο Mega, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα, ίσως βελτιώσεις και κάποιες αλλαγές, είπε, αλλά όχι επιπλέον μέτρα.

μέτραΣακελλαρίδηςΦΠΑ