"Marketwatch": "Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα"

Η κρίσιμη στιγμή για την Αθήνα έχει φτάσει, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές σε δηλώσεις τους στο Marketwatch, εκτιμώντας πως θα υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της έστω και στο παρά πέντε.

Όπως αναμεταδίδει το newmoney.gr, τα όσα θα συμβούν σήμερα στην Σύνοδο Κορυφής θεωρούνται μια τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της λίγο πριν εκπνεύσουν οι προθεσμίες για την καταβολή των δόσεων προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, σχολιάζει το Marketwatch.

«Οι διαπραγματεύσεις με τη ζώνη του ευρώ κατά τη διάρκεια των ετών έχουν την τάση να βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, και αυτό που συμβαίνει τελευταία με την Ελλάδα φαίνεται να μην αποτελεί εξαίρεση. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπήρξε επιτέλους μια ουσιαστική πρόταση από την Ελλάδα που πιθανότατα να εγκριθεί.

Τέλος, φαίνεται πως η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, και φαίνεται να εργάζεται. Η σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ζώνης του ευρώ θα μπορούσε να είναι πολύ σημαντική» επισήμανε ο Richard Perry, αναλυτής της αγοράς Hantec Markets.

«Υπάρχει αισιοδοξία ότι μια λύση της τελευταίας στιγμής – κάποιου είδους- μπορεί να βρεθεί. Η επικείμενη καταστροφή έχει εστιάσει το ενδιαφέρον όλων… στους Ευρωπαίους πολιτικούς, ακόμα και αν καταλήξουν σε κάποιου είδους συμφωνία σήμερα θα πρέπει αυτή να επικυρωθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις και είναι απίθανο να συμβεί κάτι που να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα» επισημαίνει ο Kit Juckes, αναλυτής της Societe Generale.

«Ημέρα αποφάσεων η σημερινή για τον Τσίπρα. Σήμερα, είτε θα δεχτεί την συμφωνία που θα του προσφέρουν οι πιστωτές…. ή μπορεί να αρνηθεί να σοβαρευτεί με αποτέλεσμα το τραπεζικό σύστημα και η οικονομία της χώρας να αρχίζει να καταρρέει από την στιγμή που ο ίδιος θα πάρει το αεροπλάνο για την επιστροφή στην Αθήνα» αναφέρει ο Holger Schmieding, επικεφαλής οικονομολόγος, Berenberg.

MarketwatchσυμφωνίαΣύνοδος Κορυφής