Βαγιανός: "Αβάσιμη η σιγουριά του κ. Βαρουφάκη"

Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν έχει αποκλειστεί, όσο η Αθήνα δεν συμφωνεί με τους πιστωτές και όσο δεν επιτυγχάνεται προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών, εκτιμά σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο “RIA NOVOSTI, ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο London School of Economics, Δημήτρης Βαγιανός.

“Νομίζω ότι είναι μάλλον απίθανη η επίτευξη συμφωνίας την επόμενη εβδομάδα, αλλά και μετά από δύο εβδομάδες, έτσι, η σιγουριά του κυρίου Βαρουφάκη είναι αβάσιμη. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε ουσιαστικές υποχωρήσεις έναντι των απαιτήσεων των πιστωτών, αλλά και οι πιστωτές δύσκολα θα συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, όσο η Ελλάδα δεν συμφωνεί να εφαρμόσει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις” σημείωσε ο καθηγητής.

Κατά τη γνώμη του, “ουσιαστικές υποχωρήσεις” πρέπει να γίνουν στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και της αγοράς εργασίας.

Πάντως, ο κ. Βαγιανός θεωρεί ότι τελικά η Ελλάδα μπορεί να πάει σε υποχωρήσεις, “ωστόσο, δυστυχώς, δεν πρέπει να αποκλείουμε κάποιο περιστατικό με τη μορφή εξόδου από την ευρωζώνη, όσο η ελληνική κυβέρνηση δεν αλλάζει τη θέση της”.

ΒαγιανόςΒαρουφάκης