Το χρυσάφι της ομορφιάς

Ο λόγος γίνεται για το μέλι το οποίο περιέχει δραστικά στοιχεία και μπορεί να παίξει δραστικό ρόλο στην περιποίηση, την ανανέωση και την ανάπλαση της επιδερμίδας.

Με βάση το μέλι μπορούμε να φτιάξουμε φυσικές μάσκες ομορφιάς για ενυδάτωση και ανάπλαση του δέρματος.

Σύμφωνα με το περιοδικό Vita:

Ξεδιψάστε την επιδερμίδα σας και δώστε της έξτρα τροφή με τη μάσκα με μέλι που προτείνουμε, ιδανική για τις επιδερμίδες με τάση ξηρότητας ή τις ιδιαίτερα αφυδατωμένες επιδερμίδες.

ραιώστε μισό κουταλάκι από μέλι δάσους, με μισό κουταλάκι ζεστό νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε το σε μία φυτική κρέμα βάσης (π.χ. την Aromatherapy Basic Face Cream της Apivita) μαζί με 20 σταγόνες λάδι τζοτζόμπα και ανακατέψτε καλά (διατηρήστε τη μάσκα στο ψυγείο και καταναλώστε τη μέσα σε 2 μήνες).

 Απλώστε ένα πλούσιο και ομοιόμορφο στρώμα σε καθαρό δέρμα. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετε την ποσότητα που δεν έχει απορροφηθεί, ξεπλένοντας με νερό ή σκουπίζοντας το πρόσωπό σας.

 Ανακατέψτε 2 κουταλιές μέλι, το ασπράδι από ένα ωμό αυγό, ένα κουταλάκι γλυκερίνη (θα τη βρείτε σε όλα τα φαρμακεία) και προσθέστε λίγο αλεύρι μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή κρέμας. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε το για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

 Αναμείξτε 2 κουταλιές μέλι με 2 κουταλάκια φρέσκο πλήρες γάλα. Απλώστε το μείγμα αυτό στο πρόσωπο και στο λαιμό, κάνοντας απαλό κυκλικό μασάζ. Αφήστε το 10 λεπτά και μετά ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό. (Για τις πιο μεγάλες ηλικίες, ιδανικό είναι το μείγμα να έχει ζεσταθεί ελαφρά.)

 

ευεργετικές ιδιότητεςμέλιομορφιά