Καλλυντικά....από σπίτι!

Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε χρήματα για επίσκεψη σε αισθητικό, όταν όλα όσα χρειάζεστε για όμορφο δέρμα βρίσκονται στο σούπερ μάρκετ.
Υπάρχει η δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε απλά προϊόντα που υπάρχουν παντού για να κάνετε διάφορες μάσκες περιποίησης για το πρόσωπο, το σώμα σας και τα μαλλιά σας.
Μάσκες για το πρόσωπο από την Dorie Byers, νοσοκόμα από την Ινδιανάπολη (λάτρη των σπιτικών μασκών ομορφιάς).
  • Μέλι. Για ξηρό δέρμα δοκιμάστε μάσκα προσώπου από μέλι. Αφήστε την για λίγα λεπτά και ξεβγάλτε με ζεστό νερό. Σκουπίστε.
  • Ελαιόλαδο. Από μόνο του το ελαιόλαδο κάνει καλή μάσκα. Χρησιμοποιήστε έξτρα παρθένο.
  • Συνδυασμός μελιού- ελαιολάδου. Αναμείξτε 2 κουταλάκια μηλόξυδο, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι μέλι. Αφήστε το για 10-15 λεπτά στο πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Σκουπίστε απαλά.
  • Γιαούρτι. Τα απλά γιαούρτια χωρίς γεύσεις είναι εξαιρετικά για την τόνωση οποιουδήποτε τύπου δέρματος. Εφαρμόστε λεπτή στρώση και αφήστε τη στο πρόσωπο για λίγα λεπτά. Ξεπλύνετε και σκουπίστε.
Αλλά προϊόντα για το σώμα, τα μαλλιά και τα νύχια σας.
Η μπύρα
Εάν θέλετε να έχετε λαμπερά μαλλιά χρησιμοποιείστε μπύρα. Το δημοφιλές ποτό περιέχει πρωτεΐνες στους κόκκους κριθαριού. Οι πρωτεΐνες αυτές, εκτός της λάμψης, αναδομούν και επιδιορθώνουν την τρίχα.
Το ελαιόλαδο
Το μυστικό για να έχετε δυνατά νύχια βρίσκεται στο ελαιόλαδο.Το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνη Ε η οποία αποτρέπει το ξεφλούδισμα των νυχιών. Βυθίζετε τα δάκτυλά σας σε μισή κούπα ζεστού ελαιόλαδου, επί 15-30 λεπτά της ώρας μία φορά την ημέρα και τα νύχια σας θα γίνουν ευλύγιστα και λιγότερο στεγνά.
Το κρασί
Το κρασί ανανεώνει το δέρμα σας. Πολλοί είναι αυτοί που προσθέτουν κρασί για το μπάνιο τους. Το κρασί περιέχει τα στοιχεία εκείνα όπως η ρεσβερατρόλη και άλλες πολυφαινόλες που βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος και επιταχύνουν την ανάπλαση των κυττάρων, με αποτέλεσμα να απαλείφουν αντιαισθητικά σημάδια και να κάνουν πιο σφικτό το δέρμα.
Το βατόμουρο
Το πιο αποτελεσματικό ρεφλέ μαλλιών για εσάς τις κοκκινομάλλες προσφέρει το κόκκινο βατόμουρο.
Ο χυμός του τονώνει το κόκκινο χρώμα και κάνει πιο έντονες ακόμα και τις κόκκινες ανταύγειες. Αφήστε το στα μαλλιά σας 10-20 λεπτά πριν το ξεβγάλετε.
Ο καφές
Οι κόκκοι καφέ καταπολεμούν την κυτταρίτιδα.Τρίψτε την περιοχή που θέλετε να αποφύγετε την όψη φλοιού πορτοκαλιού με κόκκους καφέ. Η καφεΐνη ελαττώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, ασκώντας λιποδιαλυτή δράση και μειώνοντας το πρήξιμο. Εκτός των άλλων, επιταχύνει τον μεταβολισμό.
μάσκεςπροϊόνταπρόσωποσπίτι