Ο βασιλικός γάμος της χρονιάς έγινε στην Ιορδανία - Ποιοι πήγαν, τι φόρεσαν

Με τα δεσμά του γάμου ενώθηκαν ο πρίγκιπας διάδοχος Χουσεΐν της Ιορδανίας με την αγαπημένη του Ρατζούα Αλ Σάιφ, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του και μέλη βασιλικών οικογενειών απ’ όλο τον κόσμο.

H Ρατζούα Αλ Σάιφ έφτασε στο παλάτι Zahran με μια Rolls-Royce Phantom V του 1968, που είχε κατασκευαστεί κατά παραγγελία για την εκλιπούσα προγιαγιά του πρίγκιπα. Ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει νωρίτερα με στρατιωτική στολή και σπαθί με χρυσή λαβή.

Η μελλοντική βασίλισσα της Ιορδανίας ήταν εκθαμβωτική με το μίνιμαλ νυφικό της, διά χειρός Elie Saab. Το νυφικό είχε μια μακριά ουρά κεντημένη με λουλούδια, ενώ το λουκ ολοκληρώθηκε με πέπλο και λαμπερή διαμαντένια τιάρα.

Στη διαδρομή προς το παλάτι Zahran, όπου έγινε η τελετή, είχε δίπλα της τον αδελφό του πρίγκιπα Χουσεΐν, πρίγκιπα Χασίμ, ο οποίος την κρατούσε από το χέρι.

Το ζευγάρι έδειχνε να λάμπει κατά τη διάρκεια της τελετής. Οι δύο τους αντάλλαξαν δαχτυλίδια και λίγο μετά με ένα φιλί επισφράγισαν την ένωσή τους.

Τετ α τετ του πριγκιπικού ζεύγους της Ιορδανίας με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον

Μετά την τελετή, το ζευγάρι χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, οι οποίοι συνομίλησαν για μερικά λεπτά με τους νεόνυμφους.

Η Κέιτ Μίντλετον επέλεξε και αυτή να φορέσει δημιουργία του Ellie Saab για τον γάμο. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φόρεσε ροζ τουαλέτα με κεντήματα, από τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας ’17.

Το «παρών» στον γάμο έδωσαν από τη βρετανική βασιλική οικογένεια και η πριγκίπισσα Μπεατρίς με τον σύζυγό της.

Εν τω μεταξύ, η πριγκίπισσα Beatrice έφτασε λίγο μετά την Kate και τον William, χέρι-χέρι με τον σύζυγό της Εντοάρντο Μαπέλι Μόζι. Η πριγκίπισσα Μπεατρίς επέλεξε ένα εντυπωσιακό φόρεμα με ασημί παγέτες.

Η βασίλισσα Ράνια ήταν πανέμορφη με φόρεμα Dior, με ιδιαίτερα εντυπωσιακή κεντημένη πλάτη, καθώς υποδέχθηκε τους καλεσμένους στο παλάτι μαζί με τον σύζυγό της, βασιλιά Αμπντάλα.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

Κάτοικοι της Ιορδανίας παρακολούθησαν την τελετή και αρκετοί είχαν βγει στους δρόμους, κουνώντας σημαίες, αναμένοντας τη βασιλική αυτοκινητοπομπή.

«Δεν είναι απλώς ένας γάμος, είναι η παρουσίαση του μελλοντικού βασιλιά της Ιορδανίας», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Amer Sabaileh στο AP. «Το θέμα του πρίγκιπα διαδόχου έχει κλείσει», πρόσθεσε.

Ο γάμος μπορεί να δημιουργήσει έναν τόνο αισιοδοξίας στους Ιορδανούς κατά τη διάρκεια δύσκολων οικονομικών περιόδων, συμπεριλαμβανομένης της ανεργίας των νέων και της προβληματικής οικονομίας.

Οι αξιωματούχοι του παλατιού μετέτρεψαν το γεγονός -μία εβδομάδα μετά τα 77α γενέθλια της Ιορδανίας- σε εκστρατεία δημοσίων σχέσεων.

Συνδυάζοντας την παράδοση με τον εκσυγχρονισμό, η βασιλική οικογένεια έφτιαξε ένα hashtag γάμου (#Celebrating Al Hussein) και ένα, πανταχού παρόν, λογότυπο που έμπλεκε τα αρχικά του ζευγαριού με αραβικές λέξεις για τη χαρά.

Life and styleβασιλικος γαμοςΙορδανίαΚόσμος