CNN: Ποιος ελληνικός προορισμός μπήκε στα 23 καλύτερα μέρη να ταξιδέψει κανείς το 2023

Καθώς η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών πλησιάζει και ο κόσμος αποτινάσσει τους περιορισμούς της πανδημίας, η διάθεση για ταξίδια φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από ποτέ, σύμφωνα με το CNN.

Ο διεθνής τουρισμός έφτασε στο 80% των προ-πανδημίας επιπέδων το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τον World Tourism Organization του ΟΗΕ, με 235 εκατ. τουρίστες να ταξιδεύουν εκτός συνόρων τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Με τη ζήτηση να είναι υψηλή και τις κρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς να γίνονται νωρίτερα, το CNN προτείνει τα 23 κορυφαία μέρη για να επισκεφθεί κανείς το 2023.

Η Ελλάδα κέρδισε μεν μια θέση στη λίστα, όμως από όλους τους ελληνικούς προορισμούς, οι συντάκτες του CNN δεν επέλεξαν κάποιο νησί, αλλά τη Θεσσαλονίκη.

«Οι λόγοι είναι πάντα πολλοί για να επισκεφτείτε τη δεύτερη πόλη της Ελλάδας τον τελευταίο καιρό, με μια τοπική σκηνή τροφίμων που έχει τη σφραγίδα της UNESCO, να γιορτάζει πρόσφατα την ανακαίνιση και το άνοιγμα της παλιάς αγοράς τροφίμων Μοδιάνο», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Προσθέστε και ένα δημοφιλές παραλιακό μέτωπο και την κοντινή πρόσβαση σε όμορφες παραλίες και βουνά της ενδοχώρας, και η Θεσσαλονίκη είναι σίγουρα μια υποψηφιότητα ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς για city-break στην Ευρώπη», συνεχίζει.

«Τι θα μπορούσε να το κάνει ακόμα καλύτερο; Τι θα λέγατε για ένα λαμπερό νέο μετρό; Εάν όλα πάνε καλά, τον Νοέμβριο του 2023 αναμένεται να ανοίξει η κύρια γραμμή ενός μεγάλου έργου υποδομής που θα συνδέσει τελικά το κέντρο της πόλης με το διεθνές αεροδρόμιο της. Τρένα χωρίς οδηγό θα μεταφέρουν τους επιβάτες μέσα από σήραγγες των οποίων η ανασκαφή έχει ενισχύσει τον ήδη πλούσιο κατάλογο αρχαιολογικών ανακαλύψεων της Θεσσαλονίκης, πολλά από τα οποία θα εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς μουσείων», καταλήγει.

Οι 23 καλύτεροι προορισμοί για το 2023, σύμφωνα με το CNN, είναι οι εξής:

Πολωνία

δυτική Αυστραλία

Λίβερπουλ, Αγγλία

Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα

Βίλνιους, Λιθουανία

Φίτζι

Manaus, Βραζιλία

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ρουάντα

Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Ras al-Khaimah, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Λάος

Gruyères, Ελβετία

Μινεάπολη, Μινεσότα

Μπογκοτά, Κολομβία

Κοιλάδα Mustang, Νεπάλ

Τανζανία

Κάιρο, Αίγυπτος

Naoshima, Ιαπωνία

Μπελίζ

Οαχάκα, Μεξικό

Οττάβα, Καναδάς

Ουγκάντα.

2023ελληνικός προορισμόςκαλύτερα μέρη