H αιτία θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου - Τι αναφέρει το πιστοποιητικό ως επάγγελμά του

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε από γηρατειά, όπως βεβαιώνει και επισήμως το πιστοποιητικό θανάτου του. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα πως ο δούκας του Εδιμβούργου πέθανε «ειρηνικά», σε ηλικία 99 ετών. Πέθανε το πρωί της 9ης Απριλίου 2021. Ήταν δε, δύο μόλις μήνες προτού κλείσει τα 100, στο παρά πέντε ενός αιώνα ζωής. Χθες Τρίτη 4 Μαΐου 2021, δημοσιοποιήθηκαν πλέον και τα στοιχεία από το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου του, στο οποίο ως αιτία θανάτου, αναφέρεται απλώς το «γήρας».

Η περιγραφή «γήρας» ως αιτία θανάτου γίνεται αποδεκτή εάν ο ασθενής είναι άνω των 80 ετών και εάν ο γιατρός φροντίζει προσωπικά τον ασθενή για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρατηρώντας μια σταδιακή εξασθένηση.

Υποδηλώνει επίσης ξεκάθαρα, πως δεν υπήρχε άλλη αναγνωρίσιμη ασθένεια ή τραυματισμός που να συνέβαλε στο θάνατο, συμπεριλαμβανομένου του καρδιακού προβλήματος που τον ανάγκασε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λίγες εβδομάδες προτού πεθάνει, σύμφωνα με την Daily Telegraph, την εφημερίδα η οποία έλαβε το πιστοποιητικό θανάτου, του Δούκα του Εδιμβούργου το οποίο φέρει την υπογραφή του Σερ Χιου Τόμας, επικεφαλής γιατρός της βασιλικής οικογένειας.

Επάγγελμα… βασιλικός σύζυγος

Στο πιστοποιητικό θανάτου, αναφέρεται δε, ως επάγγελμα του πρίγκιπα Φίλιππου, το γεγονός πως για σχεδόν 74 συναπτά έτη υπήρξε ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ.

Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου καταγράφηκε στο αρχείο του βασιλικού δήμου του Γουίνδσουρ από τον ιδιωτικό γραμματέα του, Άρτσι Μίλερ Μπεϊκγουέλ, στις 13 Απριλίου, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό του, το πρωί της 9ης Απριλίου 2021.

 

Η αναφορά στις ελληνικές ρίζες του πρίγκιπα Φίλιππου και το επάγγελμά του

Στο πιστοποιητικό γίνεται αναφορά στις ελληνικές ρίζες του, καθώς αναφέρεται το πλήρες όνομά του: «Η Αυτού Υψηλότητα πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, γνωστός ως πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας παλαιότερα γνωστός ως Φίλιππος Μαουντμπάτεν».

 

Το πιστοποιητικό αναφέρει επίσης και το επάγγελμά του ως «Αξιωματικός Ναυτικού», ενώ ως δεύτερο επάγγελμα αναφέρεται πως ήταν ο «σύζυγος της Αυτού Μεγαλειότητας βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ».

 

αίτια θανάτουβασίλισσα Ελισάβετ IIΓήραςελληνικές ρίζεςεπάγγελμα σύζυγοςΠιστοποιητικό Θανάτουπρίγκιπας Φίλιππος