Βγήκαν όλα στη φόρα! Τα αστρονομικά ποσά που έδωσαν οι σταρ για την εκστρατεία της Κλίντον

Είναι φανερό ότι η Χίλαρι Κλίντον καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας έχει  στο πλευρό της σχεδόν όλο το Χόλιγουντ.

Ηθοποιοί, διευθυντές κινηματογραφικών στούντιο σταρ και άλλοι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της μουσικής στηρίζουν και έμπρακτα τη Χίλαρι Κλίντον αφού έχουν δώσει υπέρογκα ποσά για να ενισχύσουν την προεκλογική της εκστρατεία.

Η λίστα με τους μεγαλύτερους δωρητές της Κλίντον έχει άρωμα Χόλιγουντ και το ποσό που έχει δαπανηθεί από τους σταρ στον όνομα της ψηφοθηρίας υπέρ της  φτάνει στο ποσό των  20,7 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Center for Responsive Politics, που χαράσσει τις χρηματοδοτήσεις της εκστρατείας. Από την άλλη πλευρά, ο ρεπουμπλικανός αντίπαλός της συγκέντρωσε λιγότερα από 350.000 δολάρια στο Χόλιγουντ.

«Οι Κλίντον ήταν πάντα τα αγαπημένα παιδιά του Χόλιγουντ, από τότε που ο Μπιλ ήταν στον Λευκό Οίκο. Και εάν θυμάστε την αντιπαράθεση Κλίντον-Ομπάμα στις εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008, η πλάστιγγα του Χόλιγουντ έγερνε υπέρ του στρατοπέδου Κλίντον» υπογραμμίζει ο Ουσμάν Σάιχ, δικηγόρος στο Λος Άντζελες με ειδικότητα στην ψυχαγωγία.

Ο σκηνοθέτης και παραγωγός Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο μεγιστάνας των κινηματογραφικών στούντιο Τζέφρι Κάτζενμπεργκ έδωσαν 1 εκατομμύριο δολάρια ο καθένας, ενώ ο σκηνοθέτης του τελευταίου «Star Wars» Τζ. Τζ. ‘Αμπραμς έδωσε 500.000 δολάρια.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ, θερμός υποστηρικτής της Κλίντον, οργάνωσε σειρά από δείπνα στο Σαν Φρανσίσκο και στο Λος Άντζελες τον Απρίλιο στα οποία συγκεντρώθηκαν 15 εκατομμύρια δολάρια, με ορισμένους δωρητές να δίνουν έως 350.000 δολάρια ο καθένας.
Η Κλίντον παραβρέθηκε σε 17 εκστρατείες χρηματοδότησης που οργάνωσαν αστέρες της μεγάλης οθόνης το καλοκαίρι στην Καλιφόρνια, μαζί με έναν μαραθώνιο εννέα από αυτές μόλις μέσα σε τρεις ημέρες στα τέλη Αυγούστου σε όλη την πολιτεία, που είναι προπύργιο των Δημοκρατικών.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τρελής κούρσας, η Χίλαρι παρέστη σε κοκτέιλ 500 ατόμων που οργάνωσε ο θρύλος του μπάσκετ Μάτζικ Τζόνσον, με τον ηθοποιό Σάμιουελ Λ. Τζάκσον μεταξύ των καλεσμένων και σε έναν άλλο, στο σπίτι του ζεύγους Τζάστιν Τιμπερλέικ και Τζέσικα Μπίελ όπου οι καλεσμένοι, ανάμεσά τους οι Τζένιφερ ‘Ανιστον, Τόμπι Μαγκουάιρ, Τζέιμι Φοξ και Κέιτι Χολμς, συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον Ουσμάν Σάιχ, το Χόλιγουντ έχει και διασημότητες, διευθυντές στούντιο που τοποθετούνται στα δεξιά της πολιτικής σκακιέρας. Ο πρόεδρος της χρηματοδότησης της εκστρατείας του Τραμπ είναι και ο ίδιος ένας βετεράνος του Χόλιγουντ: ο Στιβ Μνοσίν, παραγωγός των ταινιών «X-Men», «Avatar».

Ο Τραμπ στον αντίποδα
Ανάμεσα στους ηθοποιούς, οι υποστηρικτές του Τραμπ είναι μεγάλα ονόματα όπως: ο Κλιντ ‘Ιστγουντ, ο Γιον Βόιτ –ο πατέρας της Αντζελίνα Τζολί και πρωταγωνιστής της σειράς Ray Donovan– ή ο πρώην κυνηγός ταλέντων και τηλεοπτική σελέμπριτι Χαλκ Χόγκαν.

σταρΧίλαρι Κλίντον