Αποκαλύφθηκε η σκηνή των φετινών Όσκαρ

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου και όλοι δουλεύουν πυρετωδώς έτσι ώστε η 88η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ να μείνει αξέχαστη σε όλους.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε η σκηνή στην οποία θα ανέβουν οι Χολιγουντιανοί ηθοποιοί για να παραλάβουν το χρυσό αγαλματίδιο. Και φυσικά δεν μιλάμε για ένα απλό βάθρο…

Η σκηνή φέτος είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ και σχεδιάστηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον βραβευμένο με «Tony» Ντέρεκ Μακλέιν και είναι εμπνευσμένη από την λάμψη του παλαιού Χόλιγουντ, της δεκαετίας του 1970. «Η έμπνευσή μου στ’ αλήθεια προήλθε από τις εκπληκτικές ταινίες του 1970, που ήταν πάντα από τις αγαπημένες μου περιόδους», είπε ο ίδιος.

Το κεντρικό τμήμα της σκηνής είναι σχήματος οβάλ. «Αγαπώ το σχήμα αυτό, είναι πολύ απλό, αλλά ταυτόχρονα με τους χιλιάδες κρυστάλλους γίνεται τόσο λαμπερό, που θυμίζει κατευθείαν Χόλιγουντ», εξήγησε ο δημιουργός.

Για να ολοκληρωθεί αυτή η εντυπωσιακή αν μη τι άλλο σκηνή χρειάστηκαν περισσότερες από 1.600 εργατοώρες για την δημιουργία του κρυστάλλινου ντεκόρ, που περιλαμβάνει 200.000 κρυστάλλους Swarovski και 35 διακοσμητικά στοιχεία. Ζυγίζει περίπου 10 τόνους, ενώ ειδικά το κεντρικό κομμάτι, περίπου 3,5 τόνους.

Αρκετές ψηφιακές οθόνες, τοποθετημένες σε στρατηγικά σημεία θα κάνουν τον κρυστάλλινο θόλο να μοιάζει πως κινείται. Τα Όσκαρ θα απονεμηθούν τα ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδος και παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο κωμικός ηθοποιός Κρις Ροκ.

 

βραβεία Όσκαρσκηνή