Μια πολύ ξεχωριστή «διάκριση» είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης, όχι στον τομέα του, τα οικονομικά, ή το bitcoin, ή την θεωρία των παιγνίων, αλλά… στην μόδα! Η βρετανική εφημερίδα The Guardian κάνει αυτές τις ημέρες την ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει σε λίγες μέρες και του έδωσε μια θέση μεταξύ των Fashion Icon του 2015.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο μόνος πολιτικός στη λίστα, στην οποία φιλοξενούνται προσωπικότητες όπως η Κέιτλιν Τζένερ (πρώην Μπρους που άλλαξε φύλο και κέρδισε ένα εξώφυλλο στο Vanity Fair), ο ποπ τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ, το πρώην μοντέλο Τζόαν Ντιντίον και η συγγραφέας Γκλόρια Στάινεμ. Μεταξύ αυτών δεν υπάρχει άλλος πολιτικός ή κάποιος άντρας που να διακρίθηκε για τα ωραία του κουστούμια, ενώ, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η εφημερίδα: «Το να έχεις στυλ σημαίνει να χρησιμοποιείς την εικόνα σου για να πεις κάτι για τον εαυτό σου. Το να είσαι “ηγέτης του στυ” όμως είναι πολλά περισσότερα. Όταν η εικόνα σου δεν λέει μόνο κάτι για ‘σενα, αλλά εμπλέκεται ή αλληλεπιδρά με τον κόσμο γύρω σου, τότε το έχεις».
Τι γράφει ο Guardian για τον Γιάνη Βαρουφάκη:
«Είναι πολύ σπάνιο άντρες πολιτικοί να δίνουν αφορμές στους σχολιαστές του στυλ. Πόση χαρά λάβαμε όταν ο Βαρουφάκης, τότε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, εμφανίστηκε στο 10 της Ντάουινινγκ Στριτ φορώντας ένα δερμάτινο σακάκι που προφανώς είχε δανειστεί από τον Shaun Ryder και τα χρόνια του «Είναι τέλειο όταν είσαι στρέιτ! Το κακό αγόρι του αντι-καπιταλισμού έχει πραγματικά κάτι να πει όταν πρόκειται για ντύσιμο ενάντια στο συμβατικό, ενώ έχει γίνει θέμα για τα “δυνατά” πουκάμισά του και τα στενά μπλουζάκια του. Με τα λόγια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: “Μπορείς να τον κατηγορήσεις όσο θέλεις για το πολιτικό του πλάνο, για το γούστο του στα πουκάμισα, αλλά όχι ότι έκλεψε λεφτά του ελληνικού λαού”.
Παρόλο που ο ίδιος έχει αναφέρει τους Monty Python ως μια σημαντική πολιτική επιρροή, αρνείται να παραδεχθεί ποιος έχει επηρεάσει την ενδυματολογική έπαρσή του. Αλλά έστω κι αν ήταν όντως ο Shaun Ryder ή ο Grant Mitchell, ο Βαρουφάκης γνωρίζει αναμφίβολα πώς το ντύσιμό του να κάνει “δήλωση” στον χώρο εργασίας του. Σεβασμός».
Πηγή: protothema.gr