10 τρόποι να γυμναστείς χωρίς ιδιαίτερο κόπο

Ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν να είναι fit αλλά σιχαίνονται τα γυμναστήρια και κάθε άλλο είδος γυμναστικής; Σου παρουσιάζουμε 10 τρόπους που αν τους ακολουθήσεις θα δεις το σώμα και την διάθεση σου να αλλάζουν.

1. Βγάλε το ασανσέρ από τη ζωή σου. Αν η δουλειά σου ή το σπίτι σου είναι στον όροφο κάποιας πολυκατοικίας προτίμησε τις σκάλες αντί το ασανσέρ και όχι μόνο εκεί αλλά και στο μετρό ή στον δρόμο. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι δεν παίζει ρόλο η διάρκεια της άσκησης αλλά η ένταση. Άρα ακόμα και ένα λεπτό δυνατής άσκησης μπορεί να αλλάξει το μεταβολισμό σου.

2.Περπάτησε όσο περισσότερο μπορείς. Σίγουρα είναι κάτι που στο παρελθόν το έχεις ξανακούσει, ότι δηλαδή το περπάτημα κάνει καλό. Προσπάθησε τις μικρές αποστάσεις να τις κάνει με τα πόδια άλλα με σταθερό ρυθμό όχι όπως περπατάς σε μια χαλαρή βόλτα.

3. Προσπάθησε τις δραστηριότητες σου να τις κάνεις σε όρθια στάση. Για παράδειγμα απέφυγε να κάθεσαι στα μέσα μεταφοράς. Αξίζει τον κόπο. Με το να στέκεσαι όρθιος χάνεις 1.36 περισσότερες θερμίδες από ότι καθιστός επίσης ωφελεί και στην λειτουργία της καρδιάς.

4.Κάντε μόνοι σας τα ψώνια. Με το να μεταφέρετε πράγματα με τα χέρια γυμνάζετε διάφορα σημεία του σώματός σας. Κάντε το όμως σωστά. Μοιράστε το βάρος περπατώντας με το στήθος μπροστά και τους ώμους πίσω.

5.Όταν βλέπετε τηλεόραση καθίστε στο πάτωμα. Όπως ακριβώς κάνουν και τα παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο παραμένει ενεργό το κινητικό σας σύστημα και δεν ‘βουλιάζετε’ στον καναπέ.

6.Κάντε ένα κάθισμα διάρκειας δέκα λεπτών. Σε πολλές χώρες το βαθύ κάθισμα αποτελεί τρόπο ζωής. Καθώς βοηθάει στην σύσφιξη των γλουτών και των αστραγάλων και είναι μια καλή ισομετρική εξάσκηση του σώματος. Αν σας είναι δύσκολο να στέκεστε σ’ αυτήν την στάση για πολύ ώρα μπορείτε να κάνετε δέκα καθίσματα του ενός λεπτού κατά την διάρκεια της μέρας. Αυτή την άσκηση θα μπορούσατε να την εκτελέσετε την ώρα που μαγειρεύετε και περιμένετε να γίνει το φαγητό ή στα διαλλείματά σας στην δουλειά.

7Αλλος ένας αποτελεσματικός τρόπος εκγύμνασης είναι οι κάμψεις. Οι κάμψεις βοηθούν στην ενδυνάμωση του στήθους και των χεριών. Επίσης, αν κρατήσεις στο σώμα σου σε μια σταθερή ευθεία (plunk position) συσφίγγεις όλο σου τον κορμό.

8. Οι έλξεις κάνουν θαύματα. Βοηθούν στην ενδυνάμωση της πλάτης αλλά και των κοιλιακών καλύτερα από τους κλασσικούς κοιλιακούς στο πάτωμα. Τοποθετήστε ένα μονόζυγο στην πόρτα του δωματίου σας και κάντε 1-2 έλξεις κάθε φορά που περνάτε από κάτω.

9.Βοηθείστε άλλους ανθρώπους. Βοηθήστε τον φίλο σας σε μια μετακόμιση ή κάντε φιλανθρωπίες και βοηθήστε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο σε κάποιες δραστηριότητες που δεν μπορεί να κάνει μονος του. Με αυτόν τρόπο κοινωνικοποιήστε για καλό σκοπό και δεν χάνετε τον πολύτιμο σας χρόνο στα γυμναστήρια .

10. Βάλτε τα δυνατά σας. Η σύγχρονη κοινωνία μας μαθαίνει να ζούμε καταβάλλοντας την μικρότερη δυνατή προσπάθεια. Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση που θέλουμε να γυμναστούμε. Με το να γυμνάζεστε λίγα λεπτά μέσα στην μέρα θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το σώμα σας σε μια καλή φυσική κατάσταση.

 

ΑΣΚΗΣΗγυμναστικήευεξίαπερπάτημα