Πώς να στολίσουμε το τέλειο δέντρο

Γιατί μερικά δέντρα δείχνουν υπέροχα ενώ άλλα μοιάζουν σαν κάτι να τους λείπει; Θα μου πεις, όλα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα καταπληκτικά είναι, γι’ αυτό άλλωστε σε όλες μας αρέσει και να τα στολίζουμε και να τα βλέπουμε όσο περισσότερο γίνεται (μια φίλη μου το κρατάει ολόκληρο το χρόνο). Τι είναι όμως αυτό που κατατάσσει ορισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε “μαγικά”;

Κατ’ αρχάς να σου αρέσει να τα στολίζεις και να τους αφιερώνεις το χρόνο που χρειάζονται. Κατά τα άλλα, καταγράψαμε μερικά tips που θα μας οδηγήσουν στην τελειότητα.

Τα φωτάκια: Το πρώτο που βάζουμε σε ένα δέντρο, είναι φωτάκια. Πώς; Τα τυλίγουμε στα κλαριά κάπως προς τα μέσα. Ιδανικά ακτινωτά. Και φροντίζουμε να μην φαίνονται τα καλώδια. Οπότε χρειάζεται αρκετό τύλιγμα.Τα ψυχρά-μπλε led θα κάνουν το δέντρο πολύ ψυχρό, οπότε προτιμάμε τα ζεστά-κίτρινα λαμπάκια. Επίσης, καλύτερα πολλά φωτάκια με χαμηλή ένταση φωτισμού, παρά λιγότερα και πολύ έντονα.

Οι μπάλες: Ξεκινάμε ορίζοντας το θέμα μας. Τι αίσθηση θέλουμε να δίνει το δέντρο μας. Χαρούμενη, μοντέρνα, σοφιστικέ, παραμυθένια, νοσταλγική;

Ανάλογα το στιλ που θέλουμε να πετύχουμε, και ανάλογα το χρώμα του δέντρου μας, διαλέγουμε μπάλες. Αν και σε ένα πράσινο δέντρο ταιριάζουν ιδανικά οι κόκκινες μπάλες, σε ένα λευκό όχι τόσο, είναι πολύ σκληρή η αντίθεση. Αντίθετα σε ένα πράσινο δέντρο οι λευκές μπάλες είναι αδιάφορες, σε ένα λευκό μπορούν να δείξουν πολύ σοφιστικέ, ενώ σε ένα πράσινο δένδρο βαμμένο λευκό -δηλαδή χιονισμένο- δείχνουν παραμυθένιες.

Πηγή: http://www.marieclaire.gr/deco/trends/article/5405/pws-na-stolisoyme-to-teleio-dentro/

christmasidea