Δέκα από τις πιο ακριβές ράτσες γατών

Μπορεί να αγαπάτε τις γάτες αλλά κάποιες φορές η αγάπη κοστίζει ακριβά. Κάντε κλικ και δείτε γάτες που για να τις αποκτήσετε θα πρέπει να είστε διατεθειμένοι να δώσετε μέχρι και 100.000 δολ.

Φυλή Ocicat

Τιμή: Περίπου 800 δολ.
Η ράτσα Ocicat είναι μια πρόσφατη φυλή γάτας (ξεκίνησε τη δεκαετία του ’60) η οποία πήρε το όνομά της επειδή μοιάζει με αιλουροπάρδαλη (ocelot στα αγγλικά), παρόλο που δεν έχει DNA άγριου αιλουροειδούς.

Νορβηγική γάτα του δάσους

Τιμή: 500 – 800 δολ.

Κατάγεται από τη βόρεια Ευρώπη και λέγεται και “Skogkatt” ή “γάτα του δάσους” στα νορβηγικά. Έχει μακρύ τρίχωμα και προσαρμόζεται άνετα σε κρύα κλίματα.

Αιγυπτιακή Μαου

Τιμή: 500 – 800 δολ.

Αυτή η φυλή με την εξωτική εμφάνιση είναι εξαιρετικά ευφυής και πιστή. Η Αιγυπτιακή Μάου έχει ένα βλέμμα που θυμίζει τσιτάχ και είναι ιδιαίτερα ευχάριστη συντροφιά καθώς είναι εξωστρεφής.

Σιάμ

Τιμή: 200 – 800 δολ.

Μας ήρθε από την Ταϊλάνδη (το πρώην Σιάμ) στα τέλη του 19ου αιώνα. Έγιναν γρήγορα διάσημες στην Ευρώπη και στην Αμερική και έχουν λάβει μέρος κατά καιρούς μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς.

Φυλή Selkirk Rex

Τιμή: 500 – 800 δολ.

Πρόκειται για μια σχετικά πρόσφατη ράτσα, διασταύρωση της οικιακής με τη μαύρη Περσική. Το σγουρό τρίχωμα στη γάτα της φωτογραφίας είναι ένα παράδειγμα της επικράτησης των συγκεκριμένων γονιδίων, υπάρχουν και άλλες της ίδιας ράτσας με ίσιο τρίχωμα.

Σιβηρίας

Τιμή: 700 – 900 δολ.

Η συγκεκριμένη ράτσα με τη φουντωτή ουρά απαντάται στη Ρωσία εδώ και αιώνες. Την έχουμε δει να πρωταγωνιστεί σε πολλούς παραδοσιακούς ρωσικούς μύθους και παιδικά παραμύθια.

Περσική

Τιμή: Περίπου 3.000 δολ.

Κατάγεται από την Περσία και αναφέρεται σε ιστορικές πηγές από το 1684 π.Χ. Είναι γνωστές για το μακρύ τριχώμά τους και το γλυκό και ευγενικό χαρακτήρα τους.

Βεγγάλης

Τιμή κατά προσέγγιση: 3.000 – 5.000 δολ.

Μοιάζει λίγο με την ασιατική λεοπάρδαλη (μια μικρή αγριόγατα, όχι τη μεγάλη της Αφρικής) και η πρώτη εκτροφή έγινε στην Αμερική το 1963.

Γάτα της σαβάνας

Τιμή: Περίπου 25.000 δολ.

Διαθέτει ιδιαίτερα μακριά πόδια και είναι διασταύρωση ράτσας serval (μια μεσαίου μεγέθους άγρια Αφρικανική γάτα) και οικιακής. Τα συνηθισμένα χρώματα της είναι μαύρο, σκούρο γκρι και με βούλες.

Φυλή Ashera

Τιμή: 75.000 – 125.000 δολ.

Η φυλή Ashera είναι ένα υβρίδιο από πολλές γάτες, την οικιακή, την ασιατική και την αφρικανική serval. η εκτροφή της έγινε από την εταιρεία Lifestyle Pets Company, και η ράτσα μοιάζει με λεοπάρδαλη του χιονιού.

 

msn.gr

Γάτεςκόστοςράτσες